Ο Γιώργος είχε ένα καταπληκτικό σχέδιο !!!

Σε έξι μήνες θα …»καθάριζε» με την κομισιόν !!!

Τελικά του πήρε λίγο παραπάνω , αλλά ΚΑΘΑΡΙΣΕ εμάς… 

Αντίλογος, Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011 (Ο Γιώργος είχε ένα καταπληκτικό σχέδιο !!!) 

Αγωγή της Β.Σχοιναράκη κατά δημοσιογράφου για σχόλια στο … Facebook!

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ: Η σύμβουλος του πρωθυπουργού,πρώην νομάρχης και βουλευτής ζητά αποζημίωση και…φυλάκιση δημοσιογράφου για σχόλια σε ιδιωτικές συζητήσεις και…like που έκανε στο Facebook!
 
 

Πρωτάκουστο! Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα δημόσιο πρόσωπο, η σύμβουλος του πρωθυπουργού Βαγγελιώ Σχοιναράκη, καταθέτει αγωγή σε δημοσιογράφο (τον Αλέκο Ανδρικάκη) όχι για κάποια δημοσιεύματα και σχόλια στα Μέσα που εργάζεται, αλλά τον κατηγορεί για λόγια…στις ιδιωτικές συζητήσεις του, στα στέκια όπου συναντά τους γνωστούς του,αλλά και αναρτήσεις που έκανε ο  δημοσιογράφος στο FACEBOOK και … LIKE που έκαναν ο ίδιος και οι φίλοι του, πάνω στον «τοίχο» της κοινωνικής δικτύωσης! 

Ανοιχτή Επιστολή στον Κ.Παπούλια, από ένα διαδηλωτή της Θεσσαλονίκης, στις 28 Οκτωβρίου 2011

Απόψε κ. Παπούλια, εμφανισθήκατε στα ΜΜΕ, έξαλλος και ίσως δακρυσμένος, διότι κάποιος από εμάς σας αποκάλεσε προδότη.  Σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, αυτό αποτελεί αδικία, διότι έχετε αντιστασιακό παρελθόν (κατά την πρώϊμη εφηβεία σας), στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (όπως και ο κ. Παπουτσής και ο κ. Πάγκαλος στην φοιτητική εποχή τους).  

Σημείωση: ο Κ. Παπούλιας ήταν 11 ετών το 1940

From across, Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011 (Το ψέμα του Παπούλια!!)
 
Σας γράφω λοιπόν από την πρώτη σειρά των συγκεντρωμένων, για να παρουσιάσω μια καθαρά προσωπική άποψη για εσάς, από την πλευρά ενός από τους πολίτες που πέτυχαν σήμερα μια αληθινά εορταστική παρέλαση, και όχι τη ματαίωσή της, όπως ισχυρίζονται τα καθεστωτικά ΜΜΕ: Το τμήμα της παρέλασης που δεν έγινε, ματαιώθηκε από την πολιτική ηγεσία.

Το παρελθόν ενός ανθρώπου, και μάλιστα το εφηβικό., δεν έχει καμμία σημασία, όταν γίνεται άσχετο με το παρόν του. Δικτάτορες (και αξιωματικοί των  Γερμανοτσολιάδων), όπως ο Παπαδόπουλος, τολμούσαν να καυχηθούν για τα μετάλλιά τους ως ενήλικοι στο αλβανικό μέτωπο. 

Συνεργάτες των ναζί και δικτάτορες, όπως ο Πάγκαλος, για την ανδρεία τους και τις δημοκρατικές περγαμηνές τους, όταν ήταν μεγάλοι άντρες. Ο πληρωμένος από τους Αγγλογάλλους δολοφόνος του Καποδίστρια το ίδιο, για το αγώνα του κατά των Οθωμανών κατακτητών. Πάρα πολλοί από τους πρώην φυλακισμένους επί δικτατορίας, πάμπλουτοι και σε σεσηπώτα βαθμό διεφθαρμένοι ανάλογα.  Όλοι αυτοί δάκρυσαν επίσης μπροστά στην κατηγορία της προδοσίας, αλλά ιδίως υπό το σοκ της απομυθοποίησης της -συχνά επιδέξια δημιουργημένης- δημόσιας εικόνας τους. Δεν θεωρείτε λοιπόν κάπως υπερβολικό, να μας ζητάτε να σας κρίνουμε για την εφηβική σας δράση και όχι για την τωρινή -και όχι μόνο- παρουσία σας;

Το χειρότερο όμως είναι πως, κάθε φορά, με αυτό τον απίστευτο τρόπο, με το «ήμασταν κάποτε ήρωες, ποιοι είστε που μας κρίνετε; »,  κλείστηκε το στόμα της κριτικής στην Ελλάδα και έτσι χάθηκε το όραμα για το μέλλον μέσα στην παρελθοντολογία. Οι αληθινοί ήρωες όμως, αυτοί που παρέλασαν σήμερα μαζί με το πλήθος, έμειναν πάντα σιωπηλοί. Σιωπηλοί έμειναν οι ήρωες του Πολυτεχνείου που δεν κολύμπησαν στη ματαιοδοξία και οι αντιστασιακοί που δεν αναμίχθηκαν στα παιχνίδια της εξουσίας. Καταφρονεμένοι και λησμονημένοι έμειναν οι αγωνιστές της Κύπρου του 74 και οι Μακεδονομάχοι . Η ταπεινόφρων σιωπή των αληθινών ηρώων, είναι αυτή που επέτρεψε την όποια κοινωνική πρόοδο: Οι σιωπηλοί, δέχτηκαν την κριτική, χωρίς να χάσουν την αξιοπρέπειά τους. Αντίθετα, οι «κερδισμένοι» των αγώνων, βυθίστηκαν στη διαφθορά ή στην ανοχή της και διεκδικούσαν το απυρόβλητο επειδή κάποτε υπήρξαν και αυτοί κάπου και κάπως μάχιμοι.
Κύριε Παπούλια, το αγωνιστικό σας φιλότιμο, το οποίο υπήρξε όντως στα ασχημάτιστα νιάτα σας πριν απροσμέτρητα χρόνια, ανέχθηκε επί τριάντα πρόσφατα χρόνια, να υπηρετεί έναν άνθρωπο, τον Α.Παπανδρέου, ο οποίος, την εποχή που οι φίλοι σας πέθαιναν στο Αλβανικό και την εποχή που οι παππούδες μας κρεμιόταν στην Γκεστάπο, έκανε διακοπές στην Καλιφόρνια. Ήταν αυτό ή όχι ενδοτισμός ενηλίκου από την πλευρά σας;
Κύριε Παπούλια, είστε ο άνθρωπος που παρέχει ηθική κάλυψη, στο γιο του λιποτάκτη φίλου σας: Ένα γιο ο οποίος ουδέποτε δέθηκε με τον ελληνικό λαό, και ο οποίος συνηγόρησε, με τους ίδιους συμβούλους δικτατόρων που έχει τώρα, υπέρ της παράδοσης της Κύπρου σε «διεθνή εποπτεία» (όπως τώρα παραδόθηκε η Ελλάδα) μέσω του Σχεδίου Αννάν. Ο ίδιος άνθρωπος, πλαστογράφησε τα στατιστικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας, έβαλε προσχεδιασμένα την Ελλάδα σε καθεστώς ομηρείας και συστηματικά επέβαλε, μέσω του ψεύδους και του εκβιασμού της «χρεοκοπίας», την αποδόμηση της ελληνικής Υγείας, Παιδείας. Και της Άμυνας: είναι ημέρα του ΟΧΙ ας μην ξεχνάμε.
Στη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεν είχατε ούτε μια κίνηση συμπόνοιας για τους διαδηλωτές που χτυπήθηκαν αλύπητα στο Σύνταγμα, οι οποίοι ζητούσαμε καταρχήν αυτό που αρνήθηκε και αρνείται ο προστατευόμενός σας:  Υψηλότατη, αναλογική φορολόγηση του πολύ μεγάλου πλούτου, διότι -κυριολεκτικά- πολλών πεινούν τα παιδιά τους. Για όλους αυτούς, είχατε μόνο λόγια και ευχολόγια, που θυμίζουν πολύ τα λόγια των ανθρώπων που δεν επιθυμούν να κάνουν τίποτε στην πράξη. Αυτό με ποιόν τρόπο δεν είναι υποκρισία;
Τέλος, ο άνθρωπος τον οποίο εσείς στηρίζετε ηθικά όλη αυτή την περίοδο, έχει εκφρασθεί με τα χείριστα λόγια για τον λαό και τη χώρα μας, για να πετύχει το στόχο μιας ειδικής μερίδας του ΔΝΤ: Την εισαγωγή στην Ευρώπη της αμερικανικής οικονομικής κηδεμονίας και -όπως λέει το καθεστωτικό «Βήμα»- την  ηγεσία του τόσο σκοτεινού ΔΝΤ στην παγκόσμια οικονομία. Αυτό, όπως επιβεβαιώνουν και τα απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής πρεσβείας που διέρρευσαν, το είχε ρητά αναφέρει μυστικά την εποχή που κλυδωνιζόταν η οικονομία  (Φεβρουάριος 09) ενώ (Ιούνιος 09) είχε δημόσια πει το απολύτως αντίθετο.
Κύριε Παπούλια, πολύ καιρό πριν από εμάς, ο Μ.Γλέζος, σας γύρισε την πλάτη, δίνοντας το παράδειγμα σε όλους μας. Απόψε, στη Θεσσαλονίκη, παρέλασαν μόνο όταν φύγατε, πρώτοι οι Σύλλογοι των Μακεδονομάχων, υπό τις επευφημίες όλων των πολιτών, δεξιών και αριστερών. Κατόπιν, ακολούθησαν, με χαμόγελα ευτυχίας, μέσα στις αγκαλιές των πολιτών, όλοι αυτοί που παρέμειναν απόλυτα πιστοί στα ιδανικά τους: Οι παλιοί και νεότεροι αγωνιστές της Ελλάδας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Δεν είστε πρόσωπο τραγικό, που άβουλο παρακολουθεί τη μοίρα του. Κάποτε, δίκαια ή άδικά, είχατε το κύρος να μιλήσετε και να απειλήσετε την αδίστακτη κυβερνητική πολιτική με μια παραίτηση: Δεν το θελήσατε όμως πραγματικά, διότι θα το είχατε κάνει.
Κύριε Παπούλια, στα μάτια των Ελλήνων, είστε πλέον ο προστάτης και ο τροφός του Παπανδρέου και όχι της Δημοκρατίας, την οποία κατέλυσε το Μνημόνιο Ι. Δεν σας ζητά κανείς να παραιτηθείτε, διότι οι πιο πολλοί πιστεύουν πως δεν θα το κάνετε. Θεωρούν ότι είναι πολύ παλιά η σχέση σας με τους Παπανδρέου και μεγάλη η σταδιοδρομία υπό την αιγίδα τους, για να φανείτε αγνώμων σε αυτούς. Αντίθετα, είναι ελάχιστη, εδώ  και δεκαετίες, η σχέση σας μαζί μας. Μην σας παραξενεύει λοιπόν ότι δεν σας αναγνωρίζουμε ούτε εμείς. 
Είναι κρίμα, αλλά πλέον έχει γίνει περιφρόνηση. Για εμάς, Πρόεδρος είναι πλέον ο Μ.Γλέζος, είναι οι παράλυτοι αλλά καθαροί πολεμιστές του αλβανικού έπους και οι ιδίως οι άγιοι νεκροί της Κατοχής, που βεβηλώθηκαν από την άνοδο στην εξουσία δωσιλόγων, όπως τόσοι, και ριψάσπιδων όπως ο Α.Παπανδρέου. Εσείς, είστε απλά, εκτός εάν ξαναβρείτε λίγο θάρρος, και αφού δεν σας αρέσει το προδότης, ένας ξένος στον ελληνικό λαό και ειδικά στα νιάτα του, που ανερυθρίαστα τους ζητούν, να γεράσουν χωρίς ελπίδα: Έντιμα σας γράφω, είναι βαθιά οδυνηρό να βλέπεις έναν ηλικιωμένο να δακρύζει. Ελπίζω ειλικρινά, να γίνουν πράξεις μεταμέλειας.  Ως τότε, για εμάς θα είστε ξένος και αλλότριος, όπως και οι άνθρωπος τον οποίο στηρίζετε.
Δεν χρειάζεται λοιπόν η άδεια κανενός, για να μην σας αναγνωρίζουμε. Ούτε εσάς, ούτε μια κυβέρνηση που μόνο χάρη σε απειλές, απάτες και ρουσφέτια, έχει μαζί της ένα 10-15% του πληθυσμού: Τρεις με τέσσερις φορές λιγότερο από αυτό που πήρε ο κτηνώδης Πινοσέτ, με τον οποίο δουλέψαν ορισμένοι σύμβουλοί της. Αυτά, επίσης τα γνωρίζετε.

Γιώργος Θωμαϊδης
Θεσσαλονίκη,
29 Οκτωβρίου 2011

Η συκοφάντηση των Λαϊκών αγώνων είναι το όπλο κάθε κυβέρνησης που δεν επικοινωνεί με το Λαό

Γινόμαστε μάρτυρες τις τελευταίες ώρες της κατασυκοφάντησης του αγώνα και της αντίδρασης του Λαού μας από την πλευρά των κυβερνώντων. Μιλάνε για εκτροπή και προσβολή του δημοκρατικού τους αισθήματος. Μιλάνε για επίθεση στους θεσμούς και προσβολή του προσώπου του προέδρου της δημοκρατίας. Χρησιμοποιούν ακόμη και χαλκευμένες πληροφορίες για επίθεση του διαμαρτυρόμενου Λαού μας επί δικαίων και αδίκων και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις αυτοδιαψεύδονται.

Δεν μας εντυπωσιάζουν όλα αυτά. Η κατασυκοφάντηση των αγώνων και των διαμαρτυριών του Λαού μας θάναι καθημερινότητα πλέον από τα όργανα του συστήματος. Ενός συστήματος που έχασε την λαϊκή εντολή.

Τα ερωτήματα που αυθόρμητα έρχονται στο νου και τα χείλη μας είναι:

Κύριοι της κυβέρνησης,

– Δεν καταλύεται η Δημοκρατία και δεν προσβάλλεται το δημοκρατικό σας αίσθημα όταν με ψεύδη και πλήρη αντιστροφή του προγράμματος βάσει του οποίου εκλεγήκατε συνεχίζετε να κυβερνάτε με μνημόνια, μειώσεις μισθών και συντάξεων, με χαριστικές ρυθμίσεις υπέρ των εργοδοτών και των εχόντων;

– Δεν καταλύεται η Δημοκρατία και δεν προσβάλλεται το δημοκρατικό σας αίσθημα όταν πριν λίγο καιρό αναθεματίζατε το κούρεμα και την πτώχευση και μόλις προχθές μετά το κούρεμα μιλούσατε για περιφανή νίκη;

– Δεν καταλύεται η Δημοκρατία και δεν προσβάλλεται το δημοκρατικό σας αίσθημα όταν, ενώ ενταχθήκαμε με παράτες στην ΕΟΚ δήθεν για ασφάλεια και ανάπτυξη, αντί αυτών οδηγηθήκαμε στην πλήρη αποβιομηχάνιση της Χώρας μας, στη συρρίκνωση κάθε παραγωγικής και κατασκευαστικής δραστηριότητας, στον αφανισμό της αγροτικής παραγωγής και στην επικράτηση μιας παρασιτικής οικονομίας που επέτρεψε στους μεσάζοντες και τους κάθε λογής αεριτζήδες να θησαυρίζουν την ώρα που φτάναμε στο σημείο να εισάγουμε τα πάντα και να ξεπουλάμε τη γη μας για τουρισμό και φωτοβολταϊκά;

– Δεν καταλύεται η Δημοκρατία και δεν προσβάλλεται το δημοκρατικό σας αίσθημα όταν τα παιδιά μας στα σχολεία δεν έχουν βιβλία και οι διδάσκοντες αγωνίζονται να επιβιώσουν με μισθούς πείνας;

– Δεν καταλύεται η Δημοκρατία και δεν προσβάλλεται το δημοκρατικό σας αίσθημα όταν η ανεργία φτάνει στα ύψη που όλοι γνωρίζουμε και οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ουσιαστικά γίνονται βορά στην αδηφαγία της εργοδοσίας μετατρέποντας την ελληνική κοινωνία σε μια ζούγκλα ανομίας και ασυδοσίας όπου ο ισχυρότερος μπορεί ανενόχλητος να κατασπαράζει τον ασθενέστερο;

– Δεν καταλύεται η Δημοκρατία και δεν προσβάλλεται το δημοκρατικό σας αίσθημα όταν δίνετε συντάξεις και μισθούς 400 και 500 ευρώ;
Δεν καταλύεται η Δημοκρατία και δεν προσβάλλεται το δημοκρατικό σας αίσθημα με την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία;

– Δεν καταλύεται η Δημοκρατία και δεν προσβάλλεται το δημοκρατικό σας αίσθημα όταν εσείς παίρνετε μισθούς της τάξεως των 70, 80, 90, 100, 200, 300 χιλιάδων ευρώ ανά έτος και ζητάτε από ανθρώπους ανέργους, ΑΜΕΑ, συνταξιούχους ή μισθωτούς των 10, 15, 20, 25, 30 και 35 χιλιάδων ευρώ ανά έτος να πληρώσουν το μάρμαρο των δικών σας λανθασμένων οικονομικών και πολιτικών επιλογών με οθωμανικής λογικής χαράτσια;

– Δεν καταλύεται η Δημοκρατία και δεν προσβάλλεται το δημοκρατικό σας αίσθημα όταν η απλή και ειρηνική διαμαρτυρία εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών πνίγεται στα δακρυγόνα, το αίμα και την βία των δυνάμεων που με δικές σας εντολές επιτίθενται στον διαμαρτυρόμενο Λαό;

– Δεν καταλύεται η Δημοκρατία και δεν προσβάλλεται το δημοκρατικό σας αίσθημα όταν τα τελευταία είκοσι χρόνια ΟΛΕΣ οι απεργίες ΟΛΩΝ των κλάδων εργαζομένων κηρύσσονται παράνομες στα δικαστήρια;

Όταν απαντήσετε σε όλα αυτά κύριοι κυβερνώντες, τότε θα αρχίσετε να επικοινωνείτε με τον Λαό. Αλλιώς δείχνετε ότι το δημοκρατικό σας αίσθημα είναι λάστιχο που σήμερα το τεντώνετε και σε άλλες περιπτώσεις το μαζεύετε.

Πριν να κρίνετε, οχυρωμένοι πίσω από τα προνόμιά σας και καλά φρουρούμενοι, τον Λαό που αντιδρά στην μεθοδευόμενη εξόντωσή του στο όνομα μιας σχεδόν μεταφυσικά νεφελώδους σωτηρίας, σκεφτείτε τι κάνει το Λαό να είναι αγριεμένος και έτοιμος.

Μόνο βιαστείτε…
Ολυμπιάδα, Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011 (Η συκοφάντηση των Λαϊκών αγώνων είναι το όπλο κάθε κυβέρνησης που δεν επικοινωνεί με το Λαό) 

ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ: Άει στο διάολο κωλοφάρα !

ΕΠΙΘΕΣΗ ΝΑΠΑΛΜ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ.

Γ. Α. Παπανδρέου: «Βεβαίως, η Κρήτη είναι σ’ αυτή τη γειτονιά, πολύ κοντά σε πολλές από τις χώρες που έζησαν επαναστάσεις και αλλαγές. …
Η Κρήτη θέλει να διαδραματίσει κάποιο ρόλο. Η Κρήτη έχει ιστορικούς δεσμούς με τον Αραβικό κόσμο, με το Μουσουλμανικό κόσμο, και επιθυμεί να διατηρήσει αυτούς τους.. δεσμούς και να σφυρηλατήσει νέους. Λόγω των δικτατορικών καθεστώτων, λόγω των καταστάσεων που δημιουργήθηκαν από τον Ψυχρό Πόλεμο και όχι μόνο, ακόμα και λόγω του Μεσανατολικού, πολλοί από αυτούς τους δεσμούς είχαν σπάσει. Οφείλουμε να τους αποκαταστήσουμε»

Καλά είναι να τραβάς τα μαλλιά σου…

Αυτό το φύραμα της πολιτικής ψηφίσαμε να μας κυβερνήσει; Αυτό το σίχαμα που αφού τακτοποίησε τα του οίκου του, αλτρουιστικά σκεπτόμενος, ετοιμάζεται να βρει λύση και στα προβλήματα του Αραβικού κόσμου;

Για ποια δικτατορικά καθεστώτα μιλάς ρε απόβρασμα της πολιτικής;
Μέχρι προ ολίγου έτρεχε πίσω από τους δικτάτορες, τους έγλυφες, τους αποκαλούσες αδελφούς και έπαιρνες και τα αυτόγραφά τους!!!!
Ποιον κοροϊδεύεις ρε αληταρά; Για τόσο ηλίθιους μας περνάς ρε πουλημένο τομάρι; (Δείτε το video στο τέλος του άρθρου)

Η Κρήτη είναι Ελλάδα ρε ανιστόρητο κουμάσι, εκτός και αν αποφάσισες να την πουλήσεις στα κωλοαφεντικά σου…

Τι ιστορικούς δεσμούς μπορεί να έχει μια περιφέρεια της Ελλάδας με τον Αραβικό και Μουσουλμανικό κόσμο;
Εκτός και αν θεωρείς την Κρήτη ανεξάρτητο κράτος… Και ξέρεις τι σημαίνει αυτό πανύβλακα;
Θα σε ξεσκίσουν οι Έλληνες και πρώτοι από όλους οι περήφανοι Κρήτες, με τα ίδια τους τα χέρια…

Άει στο διάολο κωλοφάρα…

Ολυμπιάδα, Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011 (ΑΡΘΡΟ – ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ: Άει στο διάολο κωλοφάρα !)

Κοροϊδία της Μέρκελ που αλλάζει στάση για τις κατώτατες αμοιβές

Την ώρα που στην Ελλάδα καταργούνται οι εργασιακές συμβάσεις και με τις ευλογίες των Ευρωπαίων (και της Γερμανίας φυσικά) οδηγούμαστε σε εργασιακό μεσαίωνα, η συντρόφισσα Μέρκελ «καθορίζει κατώτατο μισθό» γράφει το γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel” σχετικά με την απόφαση της Καγκελαρίου να εφαρμόσει κατώτατο ωρομίσθιο για τους Γερμανούς εργαζόμενους.
«Την ώρα που η ευρωζώνη διανύει τη μεγαλύτερη κρίση από συστάσεώς της και ενώ έχουν επιβληθεί δυσβάσταχτα μέτρα λιτότητας σε πολλές χώρες της Ένωσης, η συντρόφισσα Μέρκελ αποφάσισε να δείξει το σοσιαλιστικό της προφίλ και να εφαρμόσει κατώτατο μισθό στη χώρα» γράφει το  “Spiegel” με απροκάλυπτη ειρωνική διάθεση.

Βλέποντας τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στο γερμανικό Τύπο να προϊδεάζουν για μια πανωλεθρία στις επερχόμενες ομοσπονδιακές εκλογές, λόγω της διαχείρισής της στην κρίση της ευρωζώνης και την ραγδαία άνοδο των Σοσιαλιστών, η Frau Μέρκελ παίζει τα ρέστα της καθιερώνοντας κατώτατα ωρομίσθια ύψους 6,89 ευρώ στην Ανατολική Γερμανία και 7.79 ευρώ στη Δυτική.
Πρώτο Θέμα, Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011 («Η συντρόφισσα Μέρκελ εφαρμόζει κατώτατο μισθό») 

Το παραμύθι των δημοσίων υπαλλήλων

Μέχρι τώρα ακούμε το παραμύθι για το διογκομένο δημόσιο τομέα, για το μεγάλο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων και το δυσβάσταχτο μισθολόγιό τους.

Χρησιμοποιώντας λοιπόν στοιχεία και μάλιστα από έναν διεθνή οργανισμό όπως ο ΟΟΣΑ, βρίσκουμε ότι η Ελλάδα έχει ένα ποσοστό της τάξης του 14,1% επι συνόλου των εργαζομένων, που απασχολείται στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, δηλαδή περίπου 700.000 εργαζόμενοι !!!
Μεγάλο νούμερο θα πει κανείς, ιδιαιτέρως όταν τα αστικά παπαγαλάκια δεν σου προσφέρουν το μέτρο σύγκρισης !

Ας δούμε όμως συγκριτικά με τις άλλες χώρες τις Ευρώπης τα πραγματικά μεγέθη και όχι όπως θέλουν να τα παρουσιάζουν κάποιοι.

Βλέποντας λοιπόν τους παρακάτω πίνακες, παρατηρούμε πως στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης ο δημόσιος τομέας είναι πιο διευρυμένος απ’ότι στην Ελλάδα, και μάλιστα στις χώρες με μεγάλο συγκριτικά αριθμό υπαλλήλων , οι Υπηρεσίες που προσφέρονται είναι πιο ποιοτικές !!! Ακριβώς το αντίθετο δηλαδή από αυτά που ακούμε μέσω των νεοφιλελεύθερων φωνών που έχουν κατακλύσει τα Μ.Μ.Ε. και μας τουμπανιάζουν τα αυτιά, για τους πολλούς και σπάταλους Δημοσίους Υπαλλήλους, που πρέπει να απολυθούν !!!!

Παράλληλα οι κατακριτές του Δημοσίου, συνηθίζουν να ομιλούν όχι μόνο για υπεράριθμους υπαλλήλους αλλά και για κοπρίτες Υπαλλήλους, αλλά γενικά και για τεμπέληδες Έλληνες !! Αναζητώντας στοιχεία ξανά από τον ΟΟΣΑ, βρίσκουμε τον παρακάτω πίνακα που μας δείχνει πως όχι μόνο οι Έλληνες εργαζόμενοι δεν είναι τεμπέληδες, αλλά μάλιστα δουλεύουν σε ετήσια βάση ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ από όλους τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους !!!

Μέχρι εδώ όλα δείχνουν ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι τα μεγέθη του δημοσίου. Το πρόβλημα, γιατί υπάρχει πρόβλημα και είναι σε όλους γνωστό, είναι η κακή κατανομή των δημοσίων υπαλλήλων και η οργάνωση.

Δηλαδή αντί να προσληφθούν περισσότεροι νοσηλευτές (που αποτελεί μείζον θέμα), προσλαμβάνονται αγροφύλακες για να βολέψουν οι «βολευτές» μας τους ημετέρους. Αντί να κατανεμηθούν σύμφωνα με τις τοπικές ανάγκες οι δημόσιοι υπάλληλοι, μετατάσσονται και συγκεντρώνονται στις μεγάλες πόλεις και όχι μόνο αυτό αλλά και σε «καλές» υπηρεσίες με τις περίφημες μετατάξεις.

Το αποτέλεσμα; Κάποιες υπηρεσίες να έχουν υπεράριθμο και πολλές φορές και ακατάλληλο για τη θέση προσωπικό που αργοσχολεί ή και αδυνατεί να φέρει εις πέρας τις υποχρεώσεις του και κάποιες άλλες υπηρεσίες να είναι υποστελεχωμένες με το ίδιο αποτέλεσμα, την ανεπάρκειά τους να εξυπηρετήσουν τον πολίτη λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας. Αν προσθέσουμε και την ανυπαρξία υποδομών και μέσων, τότε καταλήγουμε σε αυτό που όλοι γνωρίζουμε.

Η λύση λοιπόν δεν είναι η απόλυση και μάλιστα οριζοντίως και ανεξέλεγκτα. Είναι η μελέτη και η ανάλυση των αναγκών του δημόσιου τομέα με σωστή κατανομή προσωπικού, προσλήψεις εκεί που υπάρχει έλλειψη και απολύσεις εκεί που υπάρχει πλεόνασμα που δεν μπορεί να μεταταχθεί ή να χρησιμοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο, διότι πρέπει να σεβαστούμε και το δικαίωμα στην εργασία.
Ημερησία, Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011 (Τι λέει ο ΟΟΣΑ για το ελληνικό δημόσιο)
Redflyplanet, Τρίτη, 4 Μαΐου 2010 (Η Ελλάδα των Δημοσίων Υπαλλήλων και των Τεμπέληδων ! )
Αυγή, Κυριακή, 25 Ιουλίου 2010 («Το πάσης φύσεως προσωπικό» )

Συναίνεση στο Μηδισμό, ή για την Ελευθερία;

Μας έχουν ζαλίσει τα διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης για την ανάγκη της συναίνεσης στην οποία πρέπει να συμπράξουν τα δύο μεγάλα κόμματα για να αντιμετωπιστεί το μείζον οικονομικό πρόβλημα της χώρας.

Ας δούμε τι συνέβη στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας λίγο πριν την κρίσιμη μάχη, εν μέσω των διχογνωμιών των Ελλήνων στρατηγών για το πως έπρεπε να αντιμετωπιστεί η τότε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Θεμστοκλής βγήκε από το συνέδριο των στρατηγών και συναντήθηκε με τον Αριστείδη, εξοστρακισμένο Αθηναίο και εχθρό του, ο οποίος του ανέφερε τα εξής: «Είναι χρέος μας να διχογνωμούμε σε πολιτικά ζητήματα, και κατά τη διάρκεια άλλων καίριων περιστάσεων, και μάλιστα κατά τη διάρκεια αυτή της τωρινής, αναφορικά δηλαδή με το ποιος από τους δυο μας προσφέρει σημαντικότερες υπηρεσίες στην πατρίδα». Και συνέχισε του ανέφερε τις κινήσεις του περσικού στόλου που έγιναν κρυφά μέσα στο πυκνό σκοτάδι της νύχτας και τις είχε αντιληφθεί ο ίδιος.

Ο δε Θεμιστοκλής αποκάλυψε από την πλευρά του στον πολιτικό του αντίζηλο το μυστικό το σχέδιο (την αποστολή του Σίκκινου στον Ξέρξη για να τον παραπλανήσει, αποτέλεσμα του οποίου ήταν οι κινήσεις του περισκού στόλου που είχε αντιληφθεί ο Αριστείδης). Ο Αριστείδης, αντί να τον κατηγορήσει ως προδότη, συμφώνησε αναλαμβάνοντας και αυτός την ευθύνη για τις συνέπειες της πράξης. Μπροστά στον κοινό κίνδυνο παραμέρισαν τις διαφορές.

Πολλοί «αναλυτές» τα τελευταία δυο χρόνια ανέφεραν ως παράδειγμα το παραπάνω περιστατικό για να ενισχύσουν την επιχειρηματολογία τους υπέρ της διαβόητης συναίνεση ενώπιον του φάσματος της χρεοκοπίας. Μα στ΄ αλήθεια, τι σχέση έχει η μία περίπτωση με την άλλη; Στην πρώτη περίπτωση, οι δύο πολιτικοί άνδρες, ο Θεμιστοκλής και ο Αριστείδης, συναίνεσαν στο να α ν τ ι σ τ α θ ο ύ ν στον υπέρτερο εχθρό με μόνο γνώμονα το ιδεώδες της ελευθερίας και το συμφέρον της πόλης. Στη δεύτερη περίπτωση επιδιώκεται η συναίνεση στην άνευ όρων υποδούλωση στους δανειστές και στη δημιουργία συννενόχων. Όμως συναίνεση στο μηδισμό δε συγχωρείται.

Antinews, Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011 (Συναίνεση στο Μηδισμό, ή για την Ελευθερία;)

Οι Ούγγροι αψηφούν Δ.Ν.Τ – Ε.Ε! – Αρνήθηκαν τη λιτότητα και φορολόγησαν τις τράπεζες

Αδύνατον να χωνέψουν οι Ευρωπαίοι το ηχηρό πολιτικό χαστούκι που έφαγαν η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. από τη νεοεκλεγείσα δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η οποία αρνήθηκε επιδεικτικά να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις τους, προκειμένου να τους χορηγήσουν ένα δάνειο δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιβάλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας στον ουγγρικό λαό επειδή έτσι θέλουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί. «Πραγματικό χλευασμό επιφύλαξε η ουγγρική κυβέρνηση στο Δ.Ν.Τ. και στην Ε.Ε. που έστειλαν αντιπροσωπείες τους για να εκτιμήσουν το πρόγραμμα βοήθειας στην Ουγγαρία», έγραψε η γαλλική «Λιμπερασιόν».

Η επίσης γαλλική «Μοντ» δείχνει εξίσου σοκαρισμένη…. με τη στάση τόσο του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν όσο και των στελεχών της κυβέρνησής του απέναντι στη συμφωνία υποτέλειας της Ουγγαρίας προς το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε. που είχε υπογράψει η προηγούμενη, σοσιαλιστική και εκεί, ουγγρική κυβέρνηση, η οποία συνετρίβη στις εκλογές το Μάιο, για να πάρει δάνειο 20 δισ. ευρώ.
TV100, Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011 (Οι Ούγγροι αψηφούν Δ.Ν.Τ – Ε.Ε! – Αρνήθηκαν τη λιτότητα και φορολόγησαν τις τράπεζες)