Εσείς ποιο δελτίο ειδήσεων παρακολουθείτε;

Έτσι όπως έχει γίνει η ενημέρωση, μόνο ειρωνικό δεν πρέπει να θεωρείται το πόστερ που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, σχετικά με την αξιοπιστία των δελτίων ειδήσεων σήμερα…
Εμείς πάντως θα προσθέταμε και μία υποσημείωση… «Εκτός από το δελτίο ειδήσεων του Newsbomb.gr με το Χάρη Λαζαρόπουλο»!
Πριονοκορδέλα, Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012 (Εσείς ποιο δελτίο ειδήσεων παρακολουθείτε;) 

Υπόμνημα της Τρόϊκα για νέα μέτρα …μπανανίας!

Εντολές – σοκ σα να είμαστε καμιά μπανανία της Αφρικής, παρέδωσε η τρόικα στα χέρια της κυβέρνησης και των πολιτικών αρχηγών, με το γνωστό υπόμνημα που αναφέρουν τα ΜΜΕ από το πρωί. (Ολόκληρο το υπόμνημα)

Το χαρτί με τα μέτρα που θα συνοδεύουν τη νέα δανειακή σύμβαση, δηλαδή το Μνημόνιο που κυοφορείται, είναι εξαιρετικά σκληρό και θα προκαλέσει δέος στην ελληνική κοινωνία με την αναλγησία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα δεν προτείνει αλλά απαιτεί τα εξής μέτρα που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα:

Να αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων μεσοσταθμικά κατά 25% τουλάχιστον. Αυτό σημαίνει ότι αλλού η αύξηση θα είναι μεγαλύτερη κι αλλού μικρότερη. Το καινοφανές και σοκαριστικό στην περίπτωση αυτή είναι ότι η τρόικα απαιτεί η αύξηση να ισχύσει αναδρομικά από την πρώτη του χρόνου, για πρώτη φορά στην ιστορία που γίνεται κάτι τέτοιο. Το μέτρο θα εκτοξεύσει τους φόρους και τα άλλα τέλη των ακινήτων για μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, κληρονομιές, δωρεές και κάθε άλλη συναλλαγή. Το χειρότερο είναι ότι θα εκτινάξει στα ύψη το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ το οποίο για το 2012 θα αρχίσουμε να το πληρώνουμε από τον Απρίλιο και σε πέντε δόσεις.

Ζητείται εδώ και τώρα μαχαίρι στις επικουρικές συντάξεις. Η τρόικα ούτε καν το συζητά, ούτε ακόμη και να υπάρξει κάποιο πλαφόν.

Ζητούνται απολύσεις στο δημόσιο τομέα, γρήγορα και όσο το δυνατόν περισσότερες. Εργασιακές εφεδρείες κι άλλα τέτοια κόλπα είναι για την τρόικα ημίμετρα και ζητά να αδειάσει ο δημόσιος τομέας.

Ζητούν να καταργηθούν δημόσιοι φορείς (ΔΕΚΟ, Νομικά Πρόσωπα), γεγονός που θα φέρει και τις απολύσεις που θέλουν οι τροικάνοι.

Αναφορικά με τον 13ο και 14ο μισθό δεν εξειδικεύονται τα μέτρα, αλλά κάνουν λόγο για “ευελιξία στον ιδιωτικό τομέα“, που χωρά όλη την … σφαγή στον ιδιωτικό τομέα. Κόψιμο δώρων, πάγωμα αποδοχών και επιδομάτων, ελαστικές μορφές εργασίες και με το νόμο. Δηλαδή με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Απαιτούν από την κυβέρνηση να ανοίξει εδώ και τώρα όλα τα κλειστά επαγγέλματα και να σταματήσουν οι χρονοτριβές. Για την Παρασκευή άλλωστε έχει οριστεί συνάντηση με τον Μ. Βορίδη για τα ταξί. Ότι έχει απομείνει κλειστό πρέπει να ανοίξει γρήγορα, λένε οι δανειστές μας.

Ζητούν άμεσα μέτρα για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ακόμη και φυλακίσεις ή δημεύσεις περιουσιών.

Ζητούν να γίνει το επόμενο διάστημα ξεκαθάρισμα των φορολογικών και τελωνειακών δικών που βρίσκονται σε εκκρεμότητα στα δικαστήρια.

Επίσης, ζητούν να υπάρξει ρύθμιση που θα επιτρέπει μαζικές απολύσεις στις τράπεζες με αφορμή τις ζημιές που θα υποστούν από το PSI.

Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για ένα χαρτί – φωτιά το οποίο είναι γραμμένο έτσι ώστε να μην χωρούν αμφισβητήσεις και καθυστερήσεις ή παρερμηνείες.

«Πάρτε αυτά τα μέτρα για να πάρετε το νέο δάνειο», είναι η φιλοσοφία του και ο θεός βοηθός.

Ο πρωθυπουργός συγκάλεσε σήμερα έκτακτη σύσκεψη για να ενημερώσει τους εμπλεκόμενους υπουργούς για το υπόμνημα – φωτιά της Τροϊκα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Ρέππας, Τάσος Γιαννίτσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Κουτρουμάνης, Χρήστος Παπουτσής και Φίλιππος Σαχινίδης.
Antinews, Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012 (Υπόμνημα της Τρόϊκα για νέα μέτρα …μπανανίας!)

Απάντηση στο “υπόμνημα” της Τρόϊκα: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ

Ας δούμε εδώ βήμα – βήμα τις απαιτήσεις – σοκ των δανειστών:

Απολύσεις στο στενό δημόσιο με έμφαση στους τομείς άμυνας και υγείας

Οι δανειστές έχουν εντοπίσει το πρόβλημα ενός υπερτραφούς δημόσιου τομέα με ανυπέρβλητα προβλήματα δυσλειτουργίας και γραφειοκρατίας. Μια ριζική αναμόρφωση θα χρειαζόταν πολύ χρόνο, που δεν υπάρχει. Ελπίζουν ότι με τις άμεσες απολύσεις παράλληλα και με τις μειώσεις μισθών, θα δοθεί μια ανάσα στο πρόβλημα των δαπανών, άρα και στο έλλειμμα.

Αντίλογος: Όλοι γνωρίζουμε τις αδυναμίες του δημοσίου τομέα και όλοι επιθυμούμε να γίνει μικρότερος, σύγχρονος και λειτουργικός. Όμως οι άμεσες απολύσεις είναι μεγάλο ρίσκο, καθώς θα επιτείνουν πολύ συγκεκριμένα προβλήματα, όπως τα έσοδα και η εξυπηρέτηση δανειακών υποχρεώσεων, συνεπώς θα επιτείνουν την ύφεση.

1. Μείωση των επικουρικών συντάξεων

Οι δανειστές προσπαθούν να τετραγωνίσουν τον κύκλο, καθώς καλούνται με δυναμικό τρόπο να μηδενίσουν ένα έλλειμμα 22 δις. Το μέτρο αυτό έχει τιμωρητικό χαρακτήρα (θεωρώντας ότι οι Έλληνες πήραν μεγάλες συντάξεις πολύ νέοι), αλλά και πρακτικό (ταμειακό) χαρακτήρα. Καθώς μετά το PSI και τη νέα δανειακή η κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώνει τις υποχρεώσεις της αποκλειστικά και μόνο από τα έσοδά της, θα πρέπει οι κάθε λογής δαπάνες να συμπιεστούν. Αν δεν μειωθούν οι συντάξεις, υπάρχει ο κίνδυνος να μη μπορούν να πληρωθούν καθόλου συντάξεις.

Αντίλογος:

Οι δανειστές παίζουν με τη φωτιά. Με την επίσημη ανεργία να καλπάζει προς το 20%, οι συντάξεις αποτελούν τη μοναδική πηγή εισοδήματος για χιλιάδες ανέργους οι οποίοι σιτίζονται από τους γονείς τους. Επιπλέον μια νέα περικοπή θα στερήσει δημόσια έσοδα, θα περιορίσει κι άλλο την κατανάλωση, με συνέπεια να επιτείνει την ύφεση.

2. Ενιαίο ταμείο επικουρικής ασφάλισης

Πιστεύουν ότι επικρατεί ανισότητα γύρω από το ασφαλιστικό σύστημα. Επιπλέον, καθώς το σύστημα θα καταρρεύσει μετά το PSI, αφού αυτό προβλέπει ενίσχυση μόνο των τραπεζών και όχι των ταμείων, ο κρατικός προϋπολογισμός θα αποτελεί τη μοναδική πηγή εισοδήματος του ασφαλιστικού συστήματος, δεδομένης και της τρομακτικής ανεργίας. Ένα ενιαίο ταμείο θα έλυνε πολλά πρακτικά προβλήματα και θα εξίσωνε (πάντα προς τα κάτω) τις επικουρικές, βοηθώντας στην καταπολέμηση του ελλείμματος.

Αντίλογος: Η εξίσωση που επιχειρείται είναι μια ευθεία επίθεση κατά του δικαιώματος της περιουσίας και είναι σαφώς αντισυνταγματική. Τα χρήματα των επικουρικών είναι χρήματα που κατέβαλε ο κάθε εργαζόμενος, για να επιτύχει μια αξιοπρεπή σύνταξη. Επιπλέον το ενιαίο ταμείο θα περιορίσει κι άλλο το κυκλοφορούν χρήμα, συνεπώς θα λειτουργήσει υπέρ της ύφεσης και κατά της βιωσιμότητας του χρέους, που είναι και το ζητούμενο της νέας σύμβασης.

3. Μείωση των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές

Το μέτρο αποσκοπεί στον περιορισμό του δημόσιου τομέα και στην προσπάθεια κατάργησης της τελευταίας ζωντανής επετηρίδας.

Αντίλογος: Πρόκειται για ωμή παρέμβαση στην εθνική κυριαρχία και μάλιστα σε έναν τομέα που εξαιρείται από όλες τις συνθήκες. Κανένας δεν μπορεί να ξέρει καλύτερα τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων, από την ελληνική κυβέρνηση. Η ασφάλεια της χώρας την ώρα που κρίνονται τα ενεργειακά θέματα στη Μεσόγειο, προφανώς άπτεται των οικονομικών μεγεθών.

4. Ενίσχυση του κανόνα 1/5 στις προσλήψεις

Ακόμα ένα μέτρο που αποσκοπεί στη μείωση του δημοσίου τομέα και που καταστρατηγήθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (όπως αναμενόταν). Πρόκειται για τον πλέον ανώδυνο τρόπο μείωσης του δημοσίου τομέα.

5. Διακομματικός γενικός γραμματέας φορολογίας

Ποιος μπορεί να διαφωνήσει;

6. Νέο φορολογικό σύστημα με διακομματική συμφωνία

Ακόμα μια πληγή που πρέπει να κλείσει και επιτέλους να αποκτήσουμε σταθερό φορολογικό σύστημα (και επενδυτικό περιβάλλον).

7. Μείωση των δαπανών των υπουργείων κατά 1% του ΑΕΠ

Μέτρο που αποσκοπεί στον έλεγχο του ελλείμματος. Δυστυχώς δεν στοχοποιεί τις δαπάνες, γιατί άλλο είναι να περικόπτεις τη χρηματοδότηση του συλλόγου φιλόπτωχων κυριών Κομοτηνής και άλλο τις δαπάνες θέρμανσης των σχολείων.

8. Μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015.

Ισχύουν τα σχόλια του μέτρου 1.

9. Περικοπή της λίστας των συνταγογραφούμενων φαρμάκων

Προσπάθεια να περιοριστεί το μεγάλο φαγοπότι της καταλήστευσης των ταμείων μέσω των γνωστών κυκλωμάτων. Ασφαλώς χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια και έξυπνες ιδέες. Αν πρόκειται απλά για ανακατάταξη εταιριών – προμηθευτών, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.

10. Πρόγραμμα κατά της διαφθοράς

Μας τα’ παν κι’ άλλοι.

11. Πώληση ή ένταξη της ΑΤΕ σε νέο σχήμα

Εδώ ξεδιπλώνεται μπροστά μας όλη η άγνοια των δανειστών, τόσο για την ελληνική πραγματικότητα, όσο και για το νεκροζώντανο τραπεζικό σύστημα. Η ΑΤΕ αποτελεί μεγάλο αγκάθι στην επικείμενη, μετά το PSI, κρατικοποίηση των τραπεζών, γιατί είναι ήδη… κρατική! Προκύπτει λοιπόν παράδοξο και επιβάλλεται ένα ξεκαθάρισμα.

Αντίλογος: Η ΑΤΕ είναι πολύ ευαίσθητη υπόθεση, γιατί πάνω της κουμπώνει όλος ο Ελληνικός αγροτικός τομέας, ραχοκοκαλιά της εκτός αστικών κέντρων οικονομίας. Πώληση της ΑΤΕ, πέρα από το γεγονός ότι δεν υπάρχει αγοραστής για χρεοκοπημένες εταιρίες, σημαίνει μεταβίβαση των υποθηκών σε άγνωστα σχήματα. Αν επιχειρηθεί κάτι τέτοιο, θα ζήσουμε σκηνές Συρίας. Το πιθανότερο είναι η ΑΤΕ να απορροφηθεί από την Εθνική.

12. Κόψιμο 13ου και 14ου μισθού με πάγωμα αποδοχών και επιχειρησιακές συμβάσεις.

Οι φωστήρες πιστεύουν ότι μειώνοντας το μισθολογικό κόστος στον ιδιωτικό τομέα, θα προσελκύσουν επενδύσεις, άρα θα τονώσουν την ανάπτυξη και θα ενισχύσουν τα έσοδα.

Αντίλογος: Το μισθολογικό κόστος είναι ήδη αρκετά χαμηλό. Τυχόν μείωση θα επιφέρει πλήγμα στην κατανάλωση και θα συμπιέσει τα έσοδα. Επιπρόσθετα δεν αναμένεται να βοηθήσει τις επενδύσεις, καθώς υπάρχουν πλείστα όσα εμπόδια, όπως η υψηλή φορολογία, η ανυπαρξία πιστωτικής επέκτασης, η γραφειοκρατία και κυρίως η αβεβαιότητα ως προς την έκβαση του χρέους (με ερώτημα ως προς τη νομισματική).

13. Ευέλικτες μορφές απασχόλησης με τοπικά σύμφωνα

Θεωρούν ότι η ύπαρξη συλλογικής σύμβασης εργασίας εκτινάσσει το μισθολογικό κόστος και υποβοηθάει την ανεργία. Πιστεύουν ότι μια ευέλικτη σχέση (αγγλοσαξονικό τακτ) θα περιορίσει τον κίνδυνο του επιχειρηματία και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη, μειώνοντας ταυτόχρονα και το κόστος παραγωγής συνολικά.

Αντίλογος: Σε περίοδο κρίσης πράγματι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ανακουφίσει την οικονομία, ωστόσο δημιουργεί κακό προηγούμενο και κινδυνεύουμε να μετατραπούμε σε μια κοινωνία τύπου Βουλγαρίας – Αλβανίας, με δυναμικές πολυεθνικές και εξαθλιωμένους πολίτες, με τάσεις μετανάστευσης. Καλό θα ήταν, αν ως κοινωνία επιθυμούμε κάτι τέτοιο, να το αποφασίσουμε μόνοι μας, κατόπιν εκλογών και σχετικών διαδικασιών.

14. Ανακαιφαλαιοποίηση και εξυγίανση των τραπεζών

Έχουν εντοπίσει (επιτέλους) το πρόβλημα υποχρηματοδότησης της οικονομίας και προσπαθούν να το χτυπήσουν στη ρίζα του. Θεωρούν ότι μεταφέροντας πόρους από το κοινωνικό κράτος στις τράπεζες, μακροπρόθεσμα θα επιτύχουν την αντίστροφη πορεία. Περισσότερο ανησυχούν για τα τεράστια ανοίγματα των Ελληνικών τραπεζών προς τις δικές τους (100+ δις) και προσπαθούν απεγνωσμένα να τις κρατήσουν ζωντανές.

Αντίλογος: Ελλοχεύει ο κίνδυνος τα κεφάλαια αυτά να οδηγηθούν για ακόμα μια φορά σε μαύρη τρύπα, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η κατρακύλα των τραπεζών δεν έχει επιστροφή. Μια δυναμική λύση ίσως ήταν καλύτερη, δεδομένου ότι θα δαπανηθούν περισσότερα από 40δις, τα οποία, αν κατευθυνόταν στην ανάπτυξη, θα είχαν ευεργετικά αποτελέσματα.

15. Απολύσεις στις τράπεζες

Έχουν αντιληφθεί ότι, παρά την οικονομική τους αστοχία, οι τράπεζες λειτουργούν σα να μη συμβαίνει τίποτα. Καθώς πιστεύουν, εσφαλμένα, ότι υπάρχει περίπτωση εξυγίανσης, επιθυμούν τη συγχώνευση των τραπεζών, το κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων, την πώληση των βαλκανικών θυγατρικών και την απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων.

Αντίλογος: Η ενασχόληση με τις τράπεζες είναι χάσιμο χρόνου και απώλεια πολύτιμων κεφαλαίων. Επιπλέον η μαζική αναδιάρθρωση που επιθυμούν και οι χιλιάδες απολύσεις, θα επιφέρουν νέο σοκ στην οικονομία, με αντίκτυπο στα δημόσια έσοδα, αλλά και στον ιδιωτικό δανεισμό, αφού οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είναι κατά κανόνα υψηλά αμειβόμενοι και υπερδανεισμένοι.

16. Ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ, αφού πρώτα περικοπούν μισθολογικά και εργασιακά προνόμια.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια μαζική εφαρμογή του φαινομένου της Ολυμπιακής. Οι δανειστές πιστεύουν ότι οι ΔΕΚΟ είναι ο πυρήνας του δημοσίου προβλήματος, τόσο σε δαπάνες, όσο και σε νοοτροπία. Το χτύπημα στις ΔΕΚΟ είναι περισσότερο ψυχολογικό και επιχειρεί να γκρεμίσει τα εργασιακά κάστρα.

Αντίλογος: Κανένας δεν είναι ευχαριστημένος από τον τρόπο λειτουργίας των ΔΕΚΟ, ωστόσο το τελευταίο φιάσκο με τους παρόχους ρεύματος οφείλει να μας προβληματίσει.

17. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και των προνοιακών επιδομάτων

Εδώ επιχειρείται η βελτίωση της παραγωγικότητας, μέσω της μείωσης του κόστους. Πώς θα αντισταθμιστούν οι απώλειες; Με μείωση συντάξεων και επιδομάτων. Επιχειρείται δηλαδή μια μεταφορά πόρων από το ασφαλιστικό σύστημα στην επιχειρηματικότητα.

Αντίλογος: Το μέτρο θα επιφέρει νέο χτύπημα στο ασφαλιστικό, το οποίο μοιάζει ήδη προγραμμένο. Μετά τις απώλειες του PSI, η μείωση εισφορών θα αποτελειώσει τη ρευστότητα των ταμείων, οδηγώντας τας σε πλήρη απαξίωση, στην αγκαλιά του προϋπολογισμού, τον οποίο όμως θα συντάσσουν κάποιοι χαρτογιακάδες στις Βρυξέλλες (με μισθό 7.000€).

18. Άρση περιορισμών σε ενέργεια – τηλεπικοινωνίες

Προσπάθεια τόνωσης του ανταγωνισμού και προσέλκυσης ξένων επενδύσεων. Αν οι επενδύσεις είναι σοβαρές, έχει καλώς, αν είναι να έρθουν για αρπαχτή, έχουμε πρόβλημα.

19. Απελευθέρωση επαγγελμάτων

Σχόλιο Ουδέν.

Κακοφωνίξ
Antinews, Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012 (Απάντηση στο “υπόμνημα” της Τρόϊκα: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ)

Το ΙΚΑ εγγυάται τις συντάξεις μόνο για το 2012

Οι κύριες συντάξεις του ΙΚΑ δεν θα μειωθούν, όμως δεν είναι εγγυημένη η καταβολή τους πέραν το 2012. Αυτό δήλωσε ο υποδιοικητής του ΙΚΑ, Διονύσης Πατσούρης, παρατείνοντας την αγωνία εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους του ιδρύματος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Δ. Πατσούρης δήλωσε ότι το ασφαλιστικό ταμείο εγγυάται για τις συντάξεις του 2012. Στις επίμονες ερωτήσεις για το αν μπορεί να εγγυηθεί για τις συντάξεις μέχρι τουλάχιστον το 2020, ο κύρικος Πατσούρης αρκέστηκε να απαντήσει ότι «εγώ μπορώ να σας πω για τον προϋπολογισμό του 2012», αφήνοντας να αιωρείται το ενδεχόμενο αδυναμίας καταβολής των συγκεκριμένων αποδοχών τα επόμενα χρόνια.

Σε ό,τι αφορά την πιθανότητα μείωσης και των κύριων συντάξεων – πέραν των επικουρικών – ο υποδιοικητής του ΙΚΑ απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.
Defencenet, Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012 (Το ΙΚΑ εγγυάται τις συντάξεις μόνο για το 2012)

Ισλαμική Αστυνομία από εξτρεμιστές μουσουλμάνους στην Αθήνα ;

Το ζήτημα της δημιουργίας Ισλαμικής Αστυνομίας από εξτρεμιστές μουσουλμάνους αλλοδαπούς στην Αθήνα έφερε στο προσκήνιο ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σε ραδιοφωνικό σταθμό για την «ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ» που φέρεται να έφτιαξαν ισλαμιστές, στο κέντρο της Αθήνας, για την επιβολή της ΣΑΡΙΑΣ.
 
Όπως δήλώσε ο βουλευτής « Δυστυχώς η κατάσταση στην Αθήνα έχει φτάσει στο απροχώρητο! Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, στη συγκρότηση παράνομης ισλαμικής αστυνομίας προχωρούν ακραίοι μουσουλμανικοί θύλακες στο κέντρο της Αθήνας, για την επιβολή της Σαρίας, του θρησκευτικού νόμου του Ισλάμ.

Αναρωτιέμαι μέχρι που μπορεί να φτάσει ο κατήφορος! Εγώ απλά έκανα τη δουλειά μου, κατέθεσα ερώτηση στη Βουλή. Η πολιτεία πότε θα κάνει τη δική της;»

Το ζήτημα της δημιουργίας ισλαμικής Αστυνομίας στην Αθήνα εάν τελικά αποδειχτεί ότι είναι υπαρκτό αποτελεί την επομένη φάση στην οποία εισέρχεται το μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα όσον αφορά την μαζική είσοδο παράνομων μεταναστών από τις χώρες της Αφρικής και της Ασίας. Όπως έχει αποδείξει η αντίστοιχη εμπειρία από άλλες ευρωπαϊκές χώρες η δημιουργία τέτοιων μηχανισμών αποτελεί το πρώτο βήμα για την σταδιακή συγκρότηση ενός ισλαμικού μετώπου το οποίο θα επιβληθεί σταδιακά στους μουσουλμάνους της Αθήνας και των λοιπών αστικών κέντρων μέσα από την βία και την τρομοκρατία.

Ακόμα και μουσουλμάνοι οι οποίοι επιδιώκουν να συνυπάρξουν με τους υπολοίπους αρμονικά θα υποχρεωθούν σταδιακά μέσα από αυτά τα «όργανα» να υποκύψουν στον εκβιασμό αυτών των εξτρεμιστών. Επισημαίνεται ότι στο Λονδίνο το φαινόμενο έχει πάρει δραματικές διαστάσεις με μουσουλμανικές οργανώσεις να οριοθετούν περιοχές εντός της πόλης που δεν μπορεί να εισέλθει κανείς εκτός και αν ακολουθεί τις εντολές των τοπικών εξτρεμιστικών μουσουλμανικών οργανώσεων.
Defencenet, Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012 (Ισλαμική Αστυνομία από εξτρεμιστές μουσουλμάνους στην Αθήνα 😉 

Κατά 37% αυξήθηκε το κόστος διαβίωσης από το 2001

Μία σημαντική και χρήσιμη μελέτη δημοσιεύτηκε από το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ) η οποία ουσιαστικά αποστομώνει τα μέλη της ΤΡΟΙΚΑΣ που με απίστευτη κυνικότητα ζητούν την μείωση των μισθών στην Ελλάδα διότι όπως λένε οι μισθοί στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί υπερβολικά τα τελευταία χρόνια.
 
Σύμφωνα με την μελέτη του ΕΛΚΕΚΑ  ένα μεσαίο ελληνικό νοικοκυριό ξόδεψε για το οικογενειακό καλάθι 629,43 ευρώ περισσότερα, το Δεκέμβριο του 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2001. 


Με βάση τα στοιχεία της μελέτης το μέσο κόστος για ένα ελληνικό νοικοκυριό αυξήθηκε μέσα σε 10 χρόνια από την εισαγωγή του ευρώ κατά 37%. Για την ακρίβεια η δαπάνη για μία μέση ελληνική οικογένειας για να καλύψει τις ανάγκες της το Δεκέμβριο του 2001 ήταν 1692,14 ευρώ ενώ το Δεκέμβριο του 2011 η δαπάνη αυτή έφτασε τα 2321,57 ευρώ.

Φυσικά ακόμα και αν μειωθούν οι μισθοί οι τιμές πότε δεν πρόκειται να επιστρέψουν στο επίπεδο του 2001 γιατί από τότε υπήρξε πλήρη απελευθέρωση ασυδοσία των αγορών σε πολλά προϊόντα, διότι το 85% της αγοράς σε βασικά καταναλωτικά αγαθά ελέγχεται από 2-3 πολυεθνικές εταιρείες σύμφωνα με μελέτες ελληνικών πανεπιστημίων και γιατί πριν από μερικά χρόνια διοικητικό στέλεχος μεγάλης γαλακτοβιομηχανίας έλεγε ότι οι Έλληνες καταναλωτές είναι καταδικασμένοι να πληρώνουν το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα πιο ακριβά από τους Ευρωπαίους λόγω της γεωγραφικής θέσης της χώρας.

Σημείωση: Κάποια ΕΛΛΗΝΙΚΑ γαλακτοκομικά προϊόντα πωλούνται φθηνότερα στα Super Market της Γερμανίας. Εκεί πως λειτουργεί η γεωγραφική θέση;
 
Μετά από αυτά τα σχόλια υπάρχουν ακόμα κάποιοι που πιστεύουν ότι στην Ελλάδα λειτουργεί η ελεύθερη αγορά προς όφελος των καταναλωτών ; 
Defencenet, Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012 (Κατά 37% αυξήθηκε το κόστος διαβίωσης από το 2001) 

Σημάδι βαθιάς παρακμής: Εισάγουμε ελαιόλαδο από τη Γερμανία!

H Ελλάδα ξόδεψε 1,5 εκατ. ευρώ το έτος 2010, για να εισαγάγει ελαιόλαδο από τη Γερμανία, η οποία φυσικά δεν έχει ελιές ούτε για δείγμα! Αν και εξάγουμε χιλιάδες τόνου ελαιόλαδου στο εξωτερικό, είναι γεγονός ότι αδυνατούμε να καλύψουμε την εσωτερική ζήτηση, καλύπτοντας την κατανάλωση ελαιόλαδου μέσω εισαγωγών.

Το ειρωνικό είναι ότι το χύμα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που πουλάνε οι Έλληνες παραγωγοί στο εξωτερικό σε πολύ χαμηλές τιμές, αφού περάσει από μια διαδικασία ανάμειξης με λάδια κατώτερης ποιότητας, επιστρέφει στα ελληνικά ράφια με διαφορετική ονομασία προέλευσης, διατηρώντας την ιδιότητα του «έξτρα παρθένου».

«Αν και ο κλάδος παρουσιάζει σημαντική δυναμική διεθνώς τα τελευταία χρόνια, η ελληνική παραγωγή έχει μείνει στάσιμη. Γι’ αυτό και παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα» δηλώνει στον «Τύπο της Κυριακής», ο κ. Γιώργος Γονιωτάκης, μέλος της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδος.
Defencenet, Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012 (Σημάδι βαθιάς παρακμής: Εισάγουμε ελαιόλαδο από τη Γερμανία!)