Ψυχρολουσία από ΗΠΑ – Βάζουν την Τουρκία συνεταίρο – Δεν υπογράφηκε η συμφωνία

Ο ειδικός απεσταλμένος του αμερικανικού ΥΠΕΞ μιλώντας για τα επενδυτικά προγράμματα για την εκμετάλλευση του αερίου της Αν. Μεσογείου και τους αγωγούς του Νότιου Διαδρόμου στο συνέδριο του Economist «έβαλε» την Τουρκία 100% μέσα στο παιχνίδι αναγνωρίζοντας της δικαιώματα ερευνών και εκμετάλλευσης στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και στην ελληνική και πιθανότατα αυτή είναι η αιτία που δεν υπογράφηκε η συμφωνία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ!


Το μόνο που έδειξε να τον απασχολεί και να τον ενδιαφέρει είναι η μείωση της ενεργειακής εξάρτησης από την Ρωσία. Εμμέσως πλην σαφώς, ο ίδιος κάλεσε τους εμπλεκόμενους και κυρίως την Κύπρο, να αποφύγει την είσοδο στα επιμέρους σχέδια ρωσικών συμφερόντων, καθώς έτσι αναιρούνται βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής πολιτικής για διαφοροποίηση των πηγών, την οποία ενισχύουν και οι ΗΠΑ. 

Σε ό,τι αφορά στους αγωγούς, σύμφωνα με τον Μόρνινγκσταρ θα πρέπει να διασφαλίσει τη μεταφορά μη ρωσικού αερίου στις χώρες της Βαλκανικής, να αποτελέσει εμπορικά βιώσιμη λύση και να προσφέρει δυνατότητες επέκτασης της δυναμικότητας του..
 
Σύμφωνα με τον Μόρνινγκσταρ οι πρόσφατες ανακαλύψεις φυσικού αερίου στις ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ αποτελούν μία απόλυτα θετική εξέλιξη, καθώς προσφέρει νέες ποσότητες και μία νέα εναλλακτική πρόταση εφοδιασμού με φυσικό αέριο στις χώρες της περιοχής και της Ευρώπης. 

Ωστόσο και αυτό αξίζει ιδιαίτερης προσοχής ο Αμερικανός αξιωματούχος παρατήρησε ότι «από τις ανακαλύψεις αυτές θα πρέπει να κερδίσουν όλοι. Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να πραγματοποιεί έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων, όμως από τους πόρους που θα προκύψουν ο Μόρνινγκσταρ πιστεύει ότι θα πρέπει να ωφεληθούν και οι Τουρκοκύπριοι» δικαιώνοντας τις θέσεις της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων.
 
Επεσήμανε δε ότι «Οι ανακαλύψεις ενεργειακών πόρων στην Αν. Μεσόγειο υπερβαίνουν τις άμεσα εμπλεκόμενες χώρες όπως την Κύπρο, το Ισραήλ και ενδεχομένως αργότερα και την Ελλάδα». 

Ουσιαστικά ο Αμερικανός αξιωματούχος στέλνει το μήνυμα ότι αυτό που οι τρείς χώρες διαθέτουν είναι πολύ πολύτιμο και σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία για να το διαχειριστούν μόνοι τους!
 
Όπως δήλωσε υπάρχουν νομικά και πολιτικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν αποδεχόμενος εμμέσως τις τουρκικές ενστάσεις όσον αφορά την περιοχή.
 
Επεσήμανε ότι «θα είναι κρίμα οι χώρες της περιοχής να στερηθούν τα οφέλη των ανακαλύψεων», στέλνοντας προειδοποιητικό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για την πιθανή απώλεια αυτών των ενεργειακών πόρων λόγω προστριβών τονίζοντας όμως και την θέση των ΗΠΑ ως ισορροπιστή του γεωπολιτικού παιχνιδιού που εξελίσσεται στην περιοχή. 

Σύμφωνα με τον Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ οι λύσεις που θα επιλεγούν για την εκμετάλλευση των νέων πηγών στην Αν. Μεσόγειο, θα πρέπει να στηρίζονται στη λογική της γενικότερης ωφέλειας που θα προσφέρουν στις χώρες της περιοχής βάζοντας ουσιαστικά από την πίσω πόρτα και την Τουρκία στο ενεργειακό παιχνίδι της Αν. Μεσογείου. 

Η τοποθέτηση αυτή του Αμερικανού αξιωματούχου αποτελεί το μήνυμα που η Τουρκία περίμενε αφού έμμεσα οι Αμερικανοί αναγνωρίζουν τα δικαιώματα της Τουρκίας στην περιοχή και φυσικά η Αν. Μεσόγειος τείνει να μετατραπεί σε μία νέα ζώνη ελληνοτουρκικών αντιπαραθέσεων για μία ακόμη φορά με την ανοχή των ΗΠΑ. 

Με την αποδοχή ότι η Τουρκία έχει συμφέροντα στην περιοχή οι ΗΠΑ αποστερούν από την ΕΕ την δυνατότητα αποκλειστικής εκμετάλλευσης των ενεργειακών πόρων της Αν. Μεσογείου μέσω της Ελλάδας. Ουσιαστικά οι Αμερικανοί τοποθετούν την Τουρκία ως χωροφύλακα στα σημαντικότερα ίσως ενεργειακά αποθέματα που βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο ευρωπαϊκών κρατών, της Κύπρου και της Ελλάδας. 

Με τις δηλώσεις του αυτές επί ελληνικού εδάφους ο Μορνινγκστάρ επιβεβαιώνει όσα το defencenet είχε γράψει στις 26 Μαρτίου 2012 για τον εν λόγο αξιωματούχο και τις θέσεις τους όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά. 

Όπως σημείωνε το άρθρο του defencenet, «ο R. Morningstar υποστηρίζει ανοιχτά την εξάλειψη κάθε ιστορικής διαφοράς μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε σχέση με τη Κύπρο, αλλά και στο Αιγαίο, και άλλα καίρια ζητήματα, με μια σειρά ελληνικών υποχωρήσεων που θα αναδιατάξουν τον χάρτη των δικαιωμάτων των δύο κρατών στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο. Έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η μεταξύ τους συνεργασία  ώστε να υπάρξει μια κερδοφόρα (για τις ΗΠΑ…) συνεκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου του Αιγαίου, αλλά και της Α.Μεσογείου». 
From across, Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012 (Το σκοτεινό «αστέρι» της αμερικανικής ενεργειακής διπλωματίας στην Αθήνα για deals…)

Όσον αφορά την τροφοδοσία των Βαλκανίων με φυσικό αέριο οι ΗΠΑ θα ευνοούσαν την αξιοποίηση των αζερικών αποθεμάτων και για αυτό το λόγο θα ευνοούσαν τη συνεργασία του ΤΑΡ με το ITGI, ώστε μέσω του Ελληνοβουλγαρικού αγωγού που εντάσσεται στο Ελληνικό σχέδιο, να τροφοδοτηθούν και οι χώρες βόρεια της Ελλάδας, που σήμερα τροφοδοτούνται αποκλειστικά με ρωσικό αέριο.

Σε κάθε περίπτωση η θέση Μόρνιγκσταρ συμποσούται στα εξής: Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρος Ισραήλ με το «καπέλο» των ΗΠΑ, μαζί προκειμένου να βάλουν στη γωνία τη Ρωσία!

Η αλλαγή στην αμερικανική πολιτική είναι οβιδιακή και επιβεβαιώνονται όλοι όσοι υποστήριζαν ότι η συμμαχία είναι συγκυριακή και κανείς δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη σε «λυκοφιλίες». Κάτι που το 1922 πλήρωσε ακριβά η χώρα. Οι θέσεις Mόρνινγκσταρ προφανώς είναι η αιτία που οδήγησε στην ματαίωση της υπογραφής της τριμερούς συμφωνίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.
Defencenet, Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012 (Ψυχρολουσία από ΗΠΑ – Βάζουν την Τουρκία συνεταίρο – Δεν υπογράφηκε η συμφωνία) 

Ο προφητικός λόγος του πατρός Σάββα Αχιλλέως το 1996 για τα πετρέλαια

Η δουλεία γυναικών και παιδιών θερίζει στη Γερμανία

«Η καταναγκαστική εργασία είναι η δουλεία που επέστρεψε έπειτα από δύο αιώνες στην Ευρώπη. Το δουλεμπόριο εκτείνεται, παγιδεύει άτομα και η εκμετάλλευση της φτηνής εργατικής δύναμης στην οικοδομή, στη γεωργία, στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις είναι ανηλεής, ακόμα και στη Γερμανία». 

Οι ανατροπές που «επεξεργάζονται» να καθιερώσουν η κ. Μέρκελ και οι λοιποί Ευρωπαίοι ηγέτες αποκαλύφθηκαν το Σάββατο, στην Αθήνα, από το βήμα της ημερίδας που διοργάνωσαν το Κέντρο Ερευνας Γυναικείων Θεμάτων, το Ινστιτούτο Ισότητας και η Εύξεινη Πόλη με θέμα: «Trafficking – παράνομη διακίνηση και καταναγκαστική εργασία γυναικών και παιδιών».

Συμμετείχαν εκπρόσωποι γυναικείων και εργατικών φορέων και σωματείων από Ελλάδα, Γερμανία, Βρετανία, Τουρκία και Λιθουανία.

Η Ζεχρά Αγιλντίζ, από την Ομοσπονδία Μεταναστριών Γερμανίας, δήλωσε πως «σήμερα υπάρχουν 1.000.000 διαθέσιμοι μετανάστες στα Γραφεία Ενοικίασης Εργαζομένων που δουλεύουν και αμείβονται με 1 ευρώ τη μέρα! Οι επιχειρήσεις καταφεύγουν στα συγκεκριμένα Γραφεία ώστε να ρίξουν τα κόστη. Ο τρόπος λειτουργίας των συγκεκριμένων γραφείων θεσμοθετήθηκε διά νόμου το 2005, που ψηφίστηκε από Σοσιαλιστές και Πράσινους.

»Πρώτα χρησιμοποιήθηκαν οι Ανατολικογερμανοί. Σήμερα τους διαδέχονται οι μετανάστες/τριες. Καταπατούνται τα δικαιώματα της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Εργατικής νομοθεσίας, ώστε να παρθούν πίσω όλα τα εργασιακά τους κεκτημένα.

2 βδομάδες δωρεάν 

  • Οι μετανάστες στα Γραφεία Ενοικίασης εργαζομένων εργάζονται 1-2 εβδομάδες υπέρ του εργοδότη χωρίς αμοιβή, με την υπόσχεση να αποκτήσουν νόμιμη εργασία. Εξ αυτών 2 στους 10 «κερδίζουν» τη δουλειά, ενώ τα Συνδικάτα αδυνατούν να επέμβουν. 

  • Σε τομείς όπως η γεωργία, στη Γερμανία, όπως και στην Ελλάδα αγγίζει τα όρια της δουλείας, αφού αμείβονται με 3 ευρώ ημερησίως. Στον ξενοδοχειακό τομέα, τον καθαρισμό έχουν οι Εταιρείες Ενοικιαζόμενων. Αμείβουν με 2 ευρώ τον καθαρισμό των δωματίων. Στην Opel έχει παγιωθεί ο μισθός των 650 ευρώ χωρίς δικαιώματα. 

  • Δύο εκατομμύρια παιδιά είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ λειτουργούν Ιδρύματα Αστέγων και άνθρωποι τρώνε από σκουπίδια. 

Ένας Έλληνας κέρδισε σε διαγωνισμό της Microsoft!

Τρανή απόδειξη ότι μεγάλα ελληνικά μυαλά υπάρχουν αποτελεί ο Έλληνας εκπαιδευτικός Δημήτρης Ράμμος, ο οποίος κέρδισε μια θέση στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για πρωτοπόρους εκπαιδευτικούς στο Πανευρωπαϊκό Φόρουμ «Συνεργάτες στη Μάθηση» 2012 της Microsoft.

Συγκεκριμένα ο κ. Ράμμος, που διδάσκει στο 23ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά κέρδισε τη δεύτερη αναπληρωματική θέση στη κατηγορία «Knowledge Building» για το έργο «Διαδραστική Γεωμετρία», που αποτελεί μια διαφοροποιημένη διδακτική προσέγγιση συγκεκριμένων εννοιών της Γεωμετρίας!


Στο φετινό Πανευρωπαϊκό Φόρουμ «Συνεργάτες στη Μάθηση» βραβεύτηκαν συνολικά 24 καινοτόμες προτάσεις διδασκαλίας από τις 81 συνολικά συμμετοχές, οι οποίες αξιολογήθηκαν από κριτική επιτροπή που απαρτιζόταν από 30 ειδικούς.

Μεταξύ άλλων, στην κατηγορία «Collaboration» νικήτρια ήταν η Κύπρια Μαρία Λοϊζου Ραούνα.

Το Πανευρωπαϊκό Φόρουμ «Συνεργάτες στη Μάθηση» πραγματοποιείται σε ετήσια βάση και εντάσσεται στην ευρύτερη πρωτοβουλία της Microsoft για την εκπαίδευση που ξεκίνησε το 2003.

Η εκδήλωση διεξήχθη στη Λισαβόνα, συγκεντρώνοντας 250 εκπαιδευτικούς από περισσότερες από 40 ευρωπαϊκές χώρες.
Mediagate, Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012 (Ένας Έλληνας κέρδισε σε διαγωνισμό της Microsoft!) 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ:Ο διοικητής του ΟΑΕΔ διόρισε στο δημόσιο τη γυναίκα και την κουνιάδα του.

O  Ηλίας Κικίλιας, είναι Διοικητής του Ο.Α.Ε.Δ.
Του Οργανισμού που συστάθηκε για να βοηθάει τους Έλληνες ανέργους να βρουν απασχόληση.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του κατέχει διάφορες διοικητικές θέσεις σε θυγατρικές του Ο.Α.Ε.Δ. από το 1999 και εντεύθεν.

Είναι προσωπικός φίλος και σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου αποτελώντας μαζί με τον πρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ και βουλευτή Επικρατείας Η. Μόσιαλο τη νέα φουρνιά «των συνομιλητών του Γιώργου».

Ο Η. Κικίλιας έχει μια σύζυγο: την Αναστασία Χάραρη του Ιωάννη.
Η σύζυγός του έχει μια αδερφή: την Βασιλική Χάραρη του Ιωάννη.

Με το ΦΕΚ Γ’ 460/7-6-2010, διορίζεται η κουνιάδα του, ως Γραμματέας του και μάλιστα με δική του απόφαση. «Γιάννης κερνάει Γιάννης» πίνει δηλαδή:

Η κουνιάδα λοιπόν τακτοποιήθηκε, ως Γραμματέας του γαμπρού της Διοικητή του ΟΑΕΔ.

Πάμε στη σύζυγο Αναστασία τώρα.

Η κυρία Αναστασία Χάραρη, υπηρετούσε με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στη θυγατρική του ΟΑΕΔ «Παρατηρητήριο Απασχόλησης Ερευνητική Α.Ε. (ΠΑΕΠΑ.Ε.).

Με το ΦΕΚ Γ’ 1303/31-12-2010 (την τελευταία ημέρα του χρόνου, ανάμεσα στις γιορτές), η σύζυγος του Διοικητή, μετατάχθηκε στον ΟΑΕΔ, σε θέση «μόνιμου προσωπικού κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού»
 

Γιατί όμως έγινε η μετάταξη στον ΟΑΕΔ, από το «Παρατητηρήριο Α.Ε.»;

Μα, γιατί απλούστατα το «παρατηρητήριο» είναι ανάμεσα στους 151 φορείς, οι οποίοι θα βγάλουν το προσωπικό τους σε εργασιακή εφεδρεία ! Και προηγούνται οι εργαζόμενοι με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στην απόλυση !

Το Βήμα (Εγκύκλιος 12/09/2011, ΘΕΜΑ: Πλεονάζον προσωπικό και εργασιακή εφεδρεία -Αρ.Πρωτ: ΕΓΔΕΚΟ 1597))

Η σύζυγος λοιπόν του Διοικητή του ΟΑΕΔ, μετατάχθηκε από τον φορέα που θα θέσει σε εφεδρεία, υπαλλήλους του, ώστε να μην έχει …το άγχος.

Όμως η υπόθεση δεν σταματάει εκεί!

Με το ΦΕΚ Γ΄297/2-5-2011, η κ.Χάραρη μετατάσσεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου οι αμοιβές είναι σημαντικά μεγαλύτερες από κάθε άλλη υπηρεσία του δημοσίου.

Νομίζετε ότι οι «αλλαγές σαν τα πουκάμισα», που με χαρακτηριστικά ευκολία πετυχαίνουν φίλοι της οικογένειας Παπανδρέου, τελείωσαν, γελιέστε !
Με νεώτερη απόφαση του Γ.Κουτρουμάνη κι αφού οι αλλαγές εκνεύρισαν την Υπουργό Λούκα Κατσέλη, βγαίνει το ΦΕΚ Γ’ 571/17-8-2011, που ακυρώνει τη μετάταξη, της μετάταξης, ω μετάταξη

Όμορφος κόσμος ηθικός, Πασοκικά πλασμένος.

Τσιφλίκι ολίγων το δημόσιο, οι οποίοι ολίγοι κατηγορούν μέρα-νύχτα τους δημοσίους υπαλλήλους, ως άχρηστους, πλεονάζοντες, αντιπαραγωγικούς, αιτία του υπέρογκου χρέους, αλλά όλοι, τις γυνάικες, κουνιάδες, κουμπάρες και κόρες, στην αγκαλιά του δημοσίου τις βολεύουν.

Γιατί άραγε οι υπέρμαχοι του «μικρού και όχι σπάταλου κράτους» βολεύουν τους συγγενείς τους στο δημόσιο;

Γιατί δεν τους αφήνουν να παλέψουν, όπως όλοι μας στον ιδιωτικό τομέα;

Γιατί κάποιοι που υπηρετούν δεκαετίες σε παραμεθόρια ή μακρινά από το σπίτι τους μέρη, δεν καταφέρνουν να πάρουν μια απόσπαση ή μετάταξη και την ίδια ώρα οι εκλεκτοί της νομενκλατούρας που κατσικώθηκε στο σβέρκο των Ελλήνων (με ευθύνη τους!), διαλέγουν υπηρεσίες και αλλάζουν όποτε γουστάρουν φορείς και εργασιακή σχέση;
Τα χάλια, Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011 (Αποκάλυψη τώρα (I))

ΣΟΚ: 50.000 ευρώ για τις στολές 10 δημοτικών αστυνομικών!

O Georgio Armani να έραβε τις στολές της δημοτικής αστυνομίας της Ξάνθης, πιο φτηνά θα στοίχιζαν…

Μιλάμε για μόνο 10 άτομα, δηλαδή ανέρχεται σε 5.000 ευρώ η στολή! Και όλα αυτά, την ίδια ώρα που ψαλιδίζονται, μισθοί, επιδόματα ανέργων και αναπήρων!!!

Μάλιστα, τα μέλη του δημαρχιακού συμβουλίου είχαν αποφασίσει αρχικά το ποσό των 70.000 ευρώ, αλλά μετά το σάλο που ξέσπασε στην τοπική κοινωνία, οι στολές των δημοτικών υπαλλήλων τελικά θα στοιχίσουν μόνο 50.000 ευρώ…
Πριονοκορδέλα, Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012 (ΣΟΚ: 50.000 ευρώ για τις στολές 10 δημοτικών αστυνομικών!) 

Οι «κρυφές» δεσμεύσεις για «τσάκισμα» μισθών-συντάξεων

Την ώρα που ο Γ. Κουτρουμάνης επιχειρεί στις δημόσιες παρεμβάσεις του να «θολώσει» την εικόνα των επερχόμενων μέτρων κατά μισθωτών του ιδιωτικού τομέα και συνταξιούχων, ώστε να ψηφίσουν οι Έλληνες χωρίς να γνωρίζουν καλά τι τους περιμένει την επομένη των εκλογών, μια προσεκτική ανάγνωση της επιστολής Παπαδήμου-Βενιζέλου-Προβόπουλου προς το ΔΝΤ αποκαλύπτει ότι έχουν ήδη αναληφθεί σαφείς δεσμεύσεις για «τσάκισμα» μισθωτών και συνταξιούχων μέσα στο 2012!

Στην αγορά εργασίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η μεγάλη… σφαγή των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, με βάση την πρόσφατη μεταρρύθμιση για το «τσεκούρωμα» βασικών μισθών και κλαδικών συμβάσεων. Όπως αποκάλυψε η Λ. Κατσέλη, μόνο τον τελευταίο μήνα υπογράφηκαν ατομικές συμβάσεις σε πάνω από 3.000 μικρές επιχειρήσεις, με μειώσεις μισθών που ξεπερνούν το 20%. Αυτή είναι μόνο η αρχή, όμως, αφού το Μνημόνιο ορίζει με σαφήνεια την υποχρέωση της νέας κυβέρνησης για νέο «πετσόκομμα» μισθών στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και των συντάξεων στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής:

• Για τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, η επιστολή Παπαδήμου-Βενιζέλου-Προβόπουλου ξεκαθαρίζει ότι η πρόσφατη επώδυνη μεταρρύθμιση είναι μόνο η αρχή. Μέσα στο 2012 θα καταγραφούν όλες οι συνέπειες της μεταρρύθμισης, θα μετρηθεί αν και σε ποιο βαθμό βελτίωσε την ανταγωνιστικότητα και, αν κριθεί ότι δεν επιτυγχάνεται το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, η επόμενη ελληνική κυβέρνηση θα έχει τη δέσμευση να προχωρήσει σε νέο γύρο περικοπών με νομοθετική ρύθμιση. «Αν πριν από το τέλος του 2012 η επίπτωση (σ.σ.: των τελευταίων μεταρρυθμίσεων) στην αγορά εργασίας παραμείνει απατηλή (σ.σ.: «elusive» στο αγγλικό κείμενο) θα εξετάσουμε περισσότερες άμεσες παρεμβάσεις», αναφέρει η επιστολή, αποσαφηνίζοντας τη δέσμευση για νέα νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση των μισθών.
• Όσον αφορά τα «ήξεις αφήξεις» Κουτρουμάνη για τις συντάξεις («δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, εκτός αν…»), μια προσεκτική ανάγνωση της επιστολής Παπαδήμου-Βενιζέλου-Προβόπουλου στην Κ. Λαγκάρντ αποκαλύπτει ότι αποτελούν πολιτικό «προπέτασμα καπνού», για να μη γίνει αντιληπτό πού ακριβώς οδηγεί το νέο σχέδιο «σωτηρίας» της χώρας: «Με δεδομένη», αναφέρει η επιστολή, «τη μεγάλη συμμετοχή των συνταξιοδοτικών δαπανών στις δημόσιες δαπάνες, η μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή που απομένει θα πρέπει να περιλάβει πρόσθετες προσαρμογές στις συντάξεις. Αυτό θα γίνει με τρόπο που θα προστατεύει τους συνταξιούχους με τα χαμηλότερα εισοδήματα». Σε άλλο σημείο τονίζεται ότι: «μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2012, θα προσαρμόσουμε τις συντάξεις (με προστασία των χαμηλότερων εισοδημάτων) και θα διευρύνουμε τη βάση των εισφορών. Ως πρόσθετο μέτρο, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα ετοιμάσουμε μαζί με τους κοινωνικούς εταίρους αναλογιστική μελέτη για τον πρώτο πυλώνα των επαγγελματικών ταμείων σε εταιρείες με υπερβολικά κόστη κοινωνικής ασφάλισης (συγκριτικά με εταιρείες και κλάδους που καλύπτονται από το ΙΚΑ) και θα ολοκληρώσουμε μια λίστα σαφών προτάσεων για την εξάλειψη αυτών των διαφορών με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο (σ.σ.: δηλαδή, με περικοπή παροχών, ώστε να μην επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός)».
Κατά τα λοιπά, η εξεύρεση περικοπών δαπανών ύψους άνω των 11 δισ. ευρώ, για την οποία δεσμεύθηκε η κυβέρνηση έναντι της «τρόικας», και θα πρέπει να συμφωνηθεί μέσα στον Ιούνιο με την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου, θα αποτελέσει πραγματικό πολιτικό «εφιάλτη» για την επόμενη κυβέρνηση – αρκεί να σκεφθεί κανείς με πόση δυσκολία βρέθηκαν πρόσφατα περικοπές δαπανών 325 εκατ. ευρώ, για να αντιληφθεί τη δυσκολία περικοπής 34πλάσιου ποσού! Η «τρόικα» και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εκφράζουν φόβους, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ακόμη και αν μετά τις εκλογές σχηματισθεί μια ισχυρή «μνημονιακή» κυβέρνηση, το καλοκαίρι θα φθάσει η Ελλάδα στα όρια της κοινωνικής έκρηξης, μόλις γίνει αντιληπτό πού οδηγούν τα νέα μέτρα, σε ένα περιβάλλον μάλιστα ολοένα επιταχυνόμενης κατάρρευσης της πραγματικής οικονομίας.
Η επιστολή Παπαδήμου-Βενιζέλου-Προβόπουλου καθιστά σαφές ότι η μείωση της μισθολογικής δαπάνης στο Δημόσιο θα φέρει πρόσθετη εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ, πέραν των 2,5 δισ. ευρώ συνολικής εξοικονόμησης μέχρι το τέλος του 2014, που θα φέρουν τα μέτρα που ήδη περιλαμβάνονται στο προηγούμενο Μεσοπρόθεσμο και δεν έχουν εφαρμοσθεί ακόμη στο σύνολό τους. Ο στόχος θα επιτευχθεί με μειώσεις μισθών και προσωπικού, πέραν των 15.000 απολύσεων που θα πρέπει να γίνουν φέτος με τον μηχανισμό της εφεδρείας, υπογραμμίζεται στην επιστολή.
Η επιστολή «φωτογραφίζει» τον μηχανισμό που θα οδηγήσει στο μεγάλο «τσεκούρωμα» φορέων και προσωπικού και θέτει υψηλό στόχο εξοικονόμησης, δηλαδή τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ τη διετία 2013-14: μέσα στον Ιούνιο θα είναι έτοιμη η μεγάλη μελέτη, που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, με συμμετοχή και ξένων ειδικών, για τον δημόσιο τομέα, η οποία θα αποκαλύψει (μετά τις εκλογές…) ποιοι οργανισμοί και υπηρεσίες πρέπει να κλείσουν, συμπαρασύροντας στην εφεδρεία (απόλυση) το προσωπικό τους.

Αφαίρεσε και… την ελληνική σημαία ο Παπαδήμος!

Όπως βλέπουμε και στη φωτογραφία, πλέον έφυγε από το πρωθυπουργικό γραφείο η ελληνική σημαία και απέμεινε μόνο η σημαία της Ευρωπαικής Ένωσης!

Καλά, τόσο καιρό που μπαινοβγαίνουν οι διάφοροι αρχηγοί κομμάτων στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν το πρόσεξε κανείς;  

Τους ενοχλούσε σε κάτι η σημαία μας και θεωρήσανε ότι είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί;;;
Πριονοκορδέλα, Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012 (Αφαίρεσε και… την ελληνική σημαία ο Παπαδήμος!) 

Οι βουλευτές διαβάσανε τι υπογράψανε;

Ας δούμε τι υπογράψανε υπερψηφίζοντας τη νέα δανειακή σύμβαση:

1. Με το αποικιοκρατικό κείμενο που μας φορέσανε θηλιά στο λαιμό δε δανειζόμαστε από τα άλλα κράτη, ούτε από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ούτε καν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Δανειζόμαστε από μια εταιρεία. Το γεγονός ότι φέρει το βαρύγδουπο τίτλο «Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ)» δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Πρόκειται για μια Ανώνυμη Εταιρεία («Α.Ε.» κανονική, όχι σαν τη ραδιοφωνική εκπομπή των Καζάκη-Κακλαμάνου), έναν ιδιωτικό φορέα, με έδρα το Λουξεμβούργο.

2. Αυτή η Α.Ε. δεν έχει καν δεσμευθεί, από τη συμφωνία της με την Ελλάδα, ότι θα υποχρεούται να εκταμιεύει τις δόσεις του δανείου προς τη χώρα μας σε συγκεκριμένα, τακτά διαστήματα. Με άλλα λόγια, μας έχει πλέον του χεριού της και μπορεί να μας κάνει ό,τι θέλει, να μας εκβιάζει όπως αυτή γουστάρει.

3. Το χειρότερο είναι ότι η –καθαρά αποικιοκρατική- συμφωνία που μας έβαλαν να υπογράψουμε δεν προβλέπει καν ένα ξεκάθαρο χρόνο και τρόπο αποπληρωμής των οφειλών της Ελλάδας. Ούτε καν τα επιτόκια που θα μας «φορέσουν» δεν καθορίζονται. Δηλαδή, δεν ξέρουμε ούτε πόσα θα πληρώνουμε, ούτε για πόσο.

Ας το πούμε απλά, για να το καταλάβετε, κ. βουλευτές: Οι δανειστές μας μπορούν, πλέον, να προσφύγουν σε ένα δικαστήριο στο Λουξεμβούργο και να προχωρήσουν στην κατάσχεση… της πλατείας Συντάγματος, χωρίς πολλά-πολλά. Ούτε βλέφαρο δε θα παίξουν για «λεπτομέρειες» όπως η εθνική μας κυριαρχία ή η ασυλία της Ελλάδας. Γιατί τους τα έχετε, ήδη, εκχωρήσει. Με την ψήφο σας. Με την υπογραφή σας.

Όχι τίποτε άλλο, για να μη λέτε –πάλι- ότι δε σας τα είχε πει κανείς.

Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης
Newsbomb, Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 (Το newsbomb τα διάβασε. Εσείς, κ. βουλευτές;) 

194 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμμαχία ψήφισαν την οικονομική μας σκλαβιά

Σήμερα στην Βουλή κυρώθηκε κατά πλειοψηφία και μετά από ονομαστική ψηφοφορία η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την θέσπιση Ευρωπαϊκού Μηχανισμού χρηματοπιστωτικής σταθερότητας αλλά και της συνθήκης για την διακυβέρνηση της Ευρωζώνης.

Τι είναι όλα αυτά; Με απλά λόγια η τυπική συγκατάθεση του Ελληνικού κοινοβουλίου στην «γερμανοποίηση» της Ευρωζώνης. Το κεφάλαιο του Μόνιμου Μηχανισμού και της νέας συνθήκης για την Ευρωζώνη είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο , το οποίο θα ανοίξουμε ξεχωριστά σχετικά με τις επιπτώσεις του στη νέα οικονομική δομή του ευρώ, αλλά και στις ζωές των Ευρωπαίων πολιτών.

Η είδηση σήμερα είναι ότι στο νομοσχέδιο ενσωμάτωσαν και πέρασαν τη δημιουργία Ειδικού Λογαριασμού του ελληνικού δημοσίου με στόχο την αποκλειστική και άμεση εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, μετά από σχετική προσθήκη του νέου υπουργού Οικονομικών Φιλ. Σαχινίδη.

Ναι είπαν 194 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμμαχία, ενώ 59 βουλευτές από τα άλλα κόμματα καταψήφισαν.

Εξασφαλίσαμε τους εταίρους μας….

Ο ειδικός λογαριασμός είναι το όχημα πληρωμής απευθείας των δαπανών χρεολυσίων και τόκων όλων των δανείων που σχετίζονται με το δημόσιο χρέος της Ελλάδας.

Στην προσθήκη επισημαίνεται πως «τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδας ή σε σύστημα που διαχειρίζεται η ΤτΕ, χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την άμεση εξυπηρέτηση ειδικού δημόσιου σκοπού και ειδικότερα για την εξυπηρέτηση του Δημόσιου Χρέους και δεν διενεργείται καμία άλλη πληρωμή για οποιοδήποτε άλλο σκοπό».

Η αποδοχή του συγκριμένου λογαριασμού σημαίνει απλά πώς η χώρα μας θα βρίσκεται συνεχώς αντιμέτωπη με την εσωτερική στάση πληρωμών.

Καλύπτουμε μόνοι μας τα ελλείμματα μας

Δηλαδή η εκάστοτε κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίζει ξανά και ξανά νέα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα για να εξασφαλίζει ότι θα καλύπτει μόνη της τα ελλείμματα του κρατικού προϋπολογισμού, δεδομένης της άθλιας οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας λόγω της εφαρμογής του Μνημονίου.

Σε αυτή τη βάση στηρίζονται και οι συνεχείς αναφορές του οικονομικού επιτελείου για την ανάγκη επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος, το οποίο κρίνεται απαραίτητο απλά για να μπορεί η κυβέρνηση να καταβάλει μισθούς και συντάξεις.

Έτσι, η εκάστοτε κυβέρνηση θα πρέπει να πετυχαίνει τους στόχους που έχουν τεθεί για να μπορεί να πληρώνει μισθούς και συντάξεις, καθώς δεν θα έχει τη δυνατότητα εκταμίευσης χωρίς την έγκριση της τρόικας.

Πώς κοιμούνται ήσυχοι οι πιστωτές μας

Μετά την έγκριση του ειδικού λογαριασμού , η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει το δικαίωμα να επιβάλει να εκταμιεύονται κατά προτεραιότητα, τα χρήματα που θα πηγαίνουν στην αποπληρωμή των εξωτερικών χρεώσεων της Ελλάδας.

Δηλαδή πρώτα οι τόκοι και μετά όλα τα άλλα , κάτι που ζητούσαν επίμονα Γερμανία, Ολλανδία και Αυστρία με την πολύτιμη «συνδρομή» του Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, έτσι ώστε να εξασφαλίζουν ανεξαρτήτως εκλογών και πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα τους τόκους από τα υπέρογκα δάνεια που μας έχουν φορτώσει.

Άλλωστε όπως παραδέχθηκε και ο επικεφαλής του προσωρινού μηχανισμού διάσωσης EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ, η βοήθεια προς την Ελλάδα δεν έχει στοιχίσει ευρώ στο γερμανό φορολογούμενο.

«Κάθε άλλο: Η Γερμανία έχει ωφεληθεί από την κρίση, επειδή στη χώρα διοχετεύεται πολύ κεφάλαιο. Το γεγονός αυτό πιέζει τα επιτόκια δανεισμού προς τα κάτω. Σύμφωνα με ινστιτούτα ερευνών, η Γερμανία πληρώνει εξαιτίας της κρίσης 15 δισ. ευρώ λιγότερα σε τόκους».

Πλέον η Ελλάδα βρίσκεται σε πιο δεινή θέση, καθώς η μη καταβολή κάποιας δόσης δεν θα σημαίνει τίποτα πια για τους δανειστές που θα έχουν εξασφαλίσει τους τόκους τους.
Newsbomb, Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012 (Βουλή: Ψήφισαν την οικονομική μας σκλαβιά)
Και ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν είναι καθόλου απίθανο, με βάση τα όσα υποστήριξε χθες στο Ευρωκοινοβούλιο η τρόικα των δανειστών μας….