Süddeutsche Zeitung: «Έλληνες πολιτικοί ανάμεσα στους καταθέτες των 200 δισ. ευρώ στην Ελβετία»

Με
τις αφορολόγητες τραπεζικές καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών και
πολιτικών στην όαση της Ελβετίας ασχολείται δημοσίευμα της Süddeutsche
Zeitung.Στο δημοσίευμα
εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι το ποσό κυμαίνεται γύρω στα 200 δισ. ευρώ,
ενώ ανάμεσα στους καταθέτες είναι και Έλληνες πολιτικοί.

«Μέχρι
πριν λίγο καιρό η κυβέρνηση και του κοινοβούλιο της Αθήνας έδειχναν
ελάχιστη βιασύνη να κλείσουν φορολογική συμφωνία με την Ελβετία, όπως το
έκαναν η Γερμανία, η Μ. Βρετανία και τελευταία η Αυστρία» παρατηρεί η
αρθρογράφος.

«Όμως τώρα η υπόθεση πρέπει να κλείσει γρήγορα. Ο
λόγος; Οι βουλευτικές εκλογές στις 6 Μαΐου και ο οργή πολλών Ελλήνων που
κατευθύνεται στα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας, επειδή επί χρόνια παρέλειψαν να πατάξουν σοβαρά τη φοροδιαφυγή.

Η
αρθρογράφος αναφέρεται στο άρθρο 25 της συμφωνίας που επιτρέπει την
ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στις αρχές των δύο χωρών, σε περίπτωση που
υπάρχουν υποψίες για φοροδοαφυγή και συνεχίζει: «παραλίγο κι αυτή η
τροποποιημένη συμφωνία να παρέμενε σχέδιο για το μέλλον. Η Βέρνη το
υπέγραψε ήδη τον Νοέμβριο του 2011 αλλά το ελληνικό κοινοβούλιο άφησε να
περάσει ένας ολόκληρο χρόνος πριν μπει η τελική υπογραφή. Ακόμη και
Έλληνες πολιτικοί διατηρούν λογαριασμούς στην Ελβετία. Δεν σημαίνει
πάντα ότι πρόκειται για αφορολόγητο χρήμα, αλλά νόμιμο ή παράνομο το
ελληνικό κεφάλαιο αποφεύγει το φως» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Εν
τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης ανακοίνωσε σε
τηλεοπτική εκπομπή ότι η συμφωνία με την Βέρνη θα κλείσει πριν τις
εκλογές, ωστόσο νομικοί δεν έχουν δει ακόμη το σχέδιο νόμου»
επισημαίνεται στο άρθρο.
Defencenet, Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012 (Süddeutsche Zeitung: «Έλληνες πολιτικοί ανάμεσα στους καταθέτες των 200 δισ. ευρώ στην Ελβετία»)

Bόμβα Ε.Βενιζέλου: «Μόνο με 50% των «μνημονιακών» και 180 έδρες ζει το Μνημόνιο»

«Δεν βάζει το κεφάλι του στο ντορβά» ο Ε.Βενιζέλος και για πρώτη φορά σήμερα, τουλάχιστον κατά την προεκλογική περίοδο (γιατί αυτό το έχει ξαναπεί παλαιότερα) σε δηλώσεις του έκανε σαφές ότι για να μπορέσει να συνεχίσει την πολιτική των Μνημονίων μια νέα συγκυβέρνηση θα πρέπει να συγκεντρώνει «Τουλάχιστον 180 βουλευτές και τουλάχιστον το 50% των κομμάτων αυτών σε ποσοστό του εκλογικού σώματος»!

Και όταν λέμε «Δεν βάζει το κεφάλι του στο ντορβά» ξέρει πως οτιδήποτε άλλο οδηγεί σε ειδικά δικαστήρια. Και σε ότι αφορά το πρώτο Μνημόνιο που δεν συγκέντρωσε τους 180, υπήρξε το δεύτερο Μνημόνιο, το οποίο περιελάμβανε πολύ έξυπνα και τις ρυθμίσεις του πρώτου και με την ψήφο της Νέας Δημοκρατίας εγκρίθηκε και το πρώτο!

Είναι κάτι που ελάχιστοι γνωρίζουν: Η Νέα Δημοκρατία ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο ψηφίζοντας το δεύτερο σε μια πολιτική τουλάχιστον αμφίβολης πολιτικής αξιοπιστίας.

Από εκεί και πέρα, οι δημοσκοπήσεις που ολοκληρώθηκαν χθες ήταν πολύ άσχημες για το ΠΑΣΟΚ και, κατά δεύτερον, για τη ΝΔ: 15% με +/- 2% για το ΠΑΣΟΚ και 22% για τη ΝΔ.

Αυτά τα αποτελέσματα είναι 100% διασταυρωμένα εξ ου και η σημερινή τοποθέτηση σε τηλεοπτική εκπομπή του Ε.Βενιζέλου που ήταν σαφώς πιο μαζεμένος από άλλες φορές. Με αυτά τα αποτελέσματα δεν έχουν ούτε 151 βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Αλλά ακόμα και αν ισχύσει το +2% και φτάσουν το 17% και 24% αντίστοιχα, μπορεί να φτάσουν τους 157-160 βουλευτές, αλλά δεν θα έχουν τη νομιμοποίηση που χρειάζεται σε επίπεδο συνολικού ποσοστού. Ο Ε.Βενιζέλος προσδοκά την πρόσθεση των ποσοστών τόσο της ΔΗΜΑΡ του Φ.Κουβέλη, όσο και του ΛΑΟΣ για να συμπληρωθεί ιδανικά ένα ποσοστό περί το 50-52% συνολικά για τα τέσσερα κόμματα και πάνω από 180 βουλευτές.

Αυτό είναι και το ιδανικό σενάριο για τους μνημονιακούς. Τα δύο κύρια κόμματα και οι δύο «χρυσές εφεδρείες». Το ΛΑΟΣ εύκολα θα συμμετάσχει, στη ΔΗΜΑΡ ίσως υπάρξουν κάποιες αναταράξεις και αποχωρήσεις βουλευτών, αλλά ο Φ.Κουβέλης το έχει ξεκαθαρίσει ότι «Θα σεβαστεί το Μνημόνιο».

Αυτό δεν σημαίνει ότι μια τέτοια κυβέρνηση θα είναι επιβιώσιμη (όποιος συμμετάσχει σε μια τέτοια κυβέρνηση, «τελειώνει» ως πολιτικός σχηματισμός και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα φτάσει στις επόμενες εκλογές), αλλά είναι η τελευταία ελπίδα των ξένων δανειστών…

Μία ακόμη υπενθύμιση για το φορο-τσεκούρι που θα πέσει μετά τις εκλογές…

Το defencenet.gr δεν παύει να αναφέρεται με κάθε ευκαιρία στο πικρό ποτήρι που έχουν ετοιμάσει να μας ποτίσουν αμέσως μετά τις κάλπες, για να μην έχουμε ούτε μια στιγμή αμφιβολία ότι οι δύο πρώην «μεγάλοι» ψεύδονται ασυστόλως σκορπίζοντας αβάσιμες υποσχέσεις, καθώς διεκδικούν -με ελάχιστη αυτοπεποίθηση- την ψήφο μας. Ως εκ τούτου, καθόλου συμπτωματική δεν ήταν η μετάθεση των τελικών προθεσμιών για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μισθωτών και συνταξιούχων στις 15 Ιουνίου, δηλαδή 40 μέρες μετά τις εκλογές.

Τις συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων τις περιμένει ένας βαρύς φορολογικός πέλεκυς, σε ό,τι αφορά το εκκαθαριστικό σημείωμα, που θα παραλάβουν για τα εισοδήματα του 2011. Δείτε γιατί:

Η παρακράτηση του φόρου σε μισθούς και συντάξεις έγινε κατ΄ αρχήν με αφορολόγητο 12.000 και από τα μέσα σχεδόν της περυσινής χρονιάς με αφορολόγητο 8.000 ευρώ. Όμως, με δεδομένο ότι το αφορολόγητο άλλαξε ξανά και μειώθηκε περαιτέρω στα 5.000 ευρώ, το συνολικό εισόδημα των φορολογουμένων θα υπολογιστεί με βάση αυτό το όριο. Αυτό σημαίνει πως θα κληθούν να πληρώσουν δυσανάλογα υψηλότερο φόρο σε σχέση με την παρακράτηση, που τους επιβλήθηκε καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2011.

Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα για τους συνταξιούχους, οι οποίοι παίρνουν και επικουρική σύνταξη. Κι αυτό, γιατί στη συγκεκριμένη παροχή η παρακράτηση είναι πολύ χαμηλή, ακόμη και μηδενική, καθώς δεν υπολογίζεται με βάση το συνολικό εισόδημα του δικαιούχου. Για τον υπολογισμό, όμως, του φόρου για τα συνολικά εισοδήματα του 2011, η επικουρική προστίθεται στην κύρια και έτσι ο φόρος αυξάνεται και εδώ κατακόρυφα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα συνταξιούχου του υπουργείου Παιδείας, ο οποίος έλαβε πέρυσι 2.500 ευρώ από την επικουρική του σύνταξη. Για το ποσό αυτό, του παρακράτησαν μόλις… 86 ευρώ. Όμως, αυτά τα 2.500 ευρώ, προστίθενται στην κύρια σύνταξη και θα φορολογηθούν με συντελεστή, για παράδειγμα, 20%. Δηλαδή, θα επιβαρυνθούν με φόρο 500 ευρώ, σχεδόν όσο οι επικουρικές τριών μηνών !

Και δεν είναι μόνο αυτό. Το γεγονός ότι η εκκαθάριση θα ολοκληρωθεί μετά το τέλος καλοκαιριού θα σημάνει ότι οι περισσότεροι φορολογούμενοι θα αναγκαστούν – αν δεν υπάρξει η σχετική μέριμνα – να πληρώσουν το φόρο εφάπαξ!

ΠΑΣΟΚ – ΝΔ είναι 3ο, 4ο ή 5ο κόμμα σε Αττική και Πειραιά !

Συγκλονιστικά είναι τα αποτελέσματα μία εβδομάδα πριν από τις εθνικές εκλογές, σε δημοσκόπησεις που παρήγγειλε ξένη δυτική πρεσβεία για τις πέντε μεγάλες περιφέρειες του νομού Αττικής (Α’, Β’ Αθηνών και Υπόλοιπο Νομού) και του νομού Πειραιώς (Α’ και Β’ Πειραιώς), όπου οι έννοιες μεγάλα και μικρά κόμματα έχουν αντιστραφεί εντελώς!

Για την ακρίβεια δεν υπάρχουν πια «μεγάλα» κόμματα, αλλά τρία έως πέντε κόμματα που ξεπερνούν το 10%, με εντυπωσιακή περίπτωση το Υπόλοιπο νομού Αττικής (Περιφέρεια Αττικής), όπου ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή καταγράφει σχεδόν το διπλό (!) ποσοστό από το … ΠΑΣΟΚ.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης είναι απόλυτα έγκυρα (όπως μόνο το defencenet.gr έχει ενημέρωσει ημέρες πριν από τις διαρροές των υπόλοιπων μέσων για τα αποτελέσματα των μυστικών δημοσκοπήσεων) και έχουν προκαλέσει μεγάλη εντύπωση ακόμα και στα ίδια τα στελέχη της εταιρείας που έκανε την δημοσκόπηση.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά στην Α Αθηνών έχουμε ποσοστά εκλογικής επιρροής (χωρίς αναγωγή αναποφάσιστων): ΠΑΣΟΚ 13%, ΝΔ 13%, ΚΚΕ 7,6 %, ΛΑΟΣ 1,8 %, ΣΥΡΙΖΑ 12,3 %, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 11,3 %, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 7%, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9,5%, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 2,2%, αναποφάσιστοι 14%.

Σε ότι αφορά τα ποιοτικά στοιχεία, στην Α’ Αθηνών το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες είναι η διαφθορά σε ποσοστό 28%

Στη Β’ ΑΘΗΝΩΝ το αποτέλεσμα της πρόθεσης ψήφου (χωρίς αναγωγή αναποφάσιστων) είναι: ΠΑΣΟΚ 9,5%, ΝΔ 14%, ΚΚΕ 8,3%, ΛΑΟΣ 1,8%, ΣΥΡΙΖΑ 13,7 %, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 11,3 %, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 5,0%, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 3,7%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,6%, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 1,4%, αναποφάσιστοι 18%.

Εδώ μας ενημέρωσαν ότι η «μικρή» δύναμη της Χρυσής Αυγής (που με αναγωγή θα φτάσει το 8% στην Β’, σίγουρα, οφείλεται στα βόρεια προάστεια, όπου οι «καλές» περιοχές Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη, Πολιτεία, δίνουν ποσοστά περί το 3%, ενώ στα δυτικά προάστεια το ποσοστό πρόθεσης ψήφου φτάνει το 8%.

Στη Β’Αθηνών τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η ανεργία με 28% η διαφθορά με 25% και η φτώχεια με 20%…

Στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ (πρώην «Υπόλοιπο Αττικής»), η ΝΔ είναι τρίτο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ έκτο κόμμα και η Χρυσή Αυγή τρίτο!: ΠΑΣΟΚ 5,7% ΝΔ 12,3 % ΚΚΕ 4,8 % ΛΑΟΣ 2,0% ΣΥΡΙΖΑ 21,1 % ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 12,7% ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 3,6 % ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 4,8 % ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9,6 % ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 0,9%, αναποφάσιστοι 14%

Στον Πειραιά ίδια και χειρότερη η κατάσταση για τα πρώην μεγάλα κόμματα: Στην Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΣΟΚ 8,5 % ΝΔ 12,0 % ΚΚΕ 10,7 % ΛΑΟΣ 1,0 % ΣΥΡΙΖΑ 13,4 % ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 13,8 % ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 6,1 % ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 5,2 % ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 4,5 % ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 1,4 %, αναποφάσιστοι 15 %.

Στη Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κάνουν πραγματική «κηδεία»: ΠΑΣΟΚ 7,6 % ΝΔ 8,1 % ΚΚΕ 12,0% ΛΑΟΣ 1,8 % ΣΥΡΙΖΑ 15,4 % ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 13,7 % ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 6,4 % ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 3,3 % ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,7 % ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 1,1 % ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 14%.

Σε όλες τις περιπτώσεις το υπόλοιπο ποσοστό που μένει για την συμπλήρωση του 100% είναι τα υπόλοιπα μικρότερα, σε ποσοστά, κόμματα, το λευκό ή η άρνηση ψήφου.

Το ερώτημα είναι αν αυτά τα αποτελέσματα προλαβαίνουν να αλλάξουν μέχρι την ερχόμενη Κυριακή σε ένα τέτοιο επίπεδο που να θεωρείται «ανατροπή» των δημοσκοπικών ευρημάτων: Βάσει των επί μέρους ποιοτικών χαρακτηριστικών, μόνο ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με δεδομένο ότι οι αναποφάσιστοι είναι πιθανότερο να ρίξουν ψήφο κατά του Μνημονίου, παρά υπέρ…

Τους υπαίτιους της καταστροφής «στολίζει» το Spiegel

Με τον ερωτηματικό τίτλο «Ποια κρίση» και τον (ειρωνικό) υπότιτλο «Η Αθήνα καλεί σε εκλογές. ‘Όλα θα αλλάξουν υπόσχονται οι πολιτικοί, με πρώτους εκείνους που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος τους γκρεμού», μεγάλο άρθρο αφιερωμένο στις ελληνικές εκλογές δημοσιεύεται σήμερα στο έγκυρο εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel.

Η αρθρογράφος περιγράφει την προεκλογική εκστρατεία, η οποία κινδυνεύει να εξελιχθεί σε μια ακόμη στιγμιαία απεικόνιση της έλλειψης προοπτικής για την Ελλάδα, όπως επισημαίνει, και εστιάζει στην παρουσία των δύο αρχηγών των -μέχρι τώρα- μεγάλων κομμάτων.

Ειδικότερα, ασκεί κριτική στον Αντώνη Σαμαρά, ότι διεξάγει προεκλογικό αγώνα υπέρ της παράταξής του, χωρίς όμως να έχει κανει καμία δήλωσή για το πλήθος των παραλείψεων κατά την περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο τονίζει ότι κηρύσσει άνετα τον πόλεμο για την στο πελατειακό κράτος που όμως όπως αναφέρει δημιούργησε στο παρελθόν το ίδιο του το κόμμα.

Το άρθρο υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν έχει προχωρήσει πολύ στην ανανέωση.

Για τον Αντώνη Σαμαρά και τον προκάτοχό του Κ. Καραμανλή το περιοδικό γράφει τα εξής:

«Ο Αντώνης Σαμαράς εξαγγέλλει νέο ξεκίνημα και βάζει μπροστά τον προκάτοχό του. Επί δυόμισι χρόνια, μετά την ήττα από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου το φθινόπωρο του 2009, ο Καραμανλής σιωπά. Δεν υπάρχει καμία δήλωσή του, ούτε για την κρίση, αλλά ούτε και για πλήθος παραλείψεων κατά την περίοδο διακυβέρνησής του. Τώρα κάνει και πάλι την εμφάνισή του και διεξάγει προεκλογικό αγώνα υπέρ της παράταξής του. Σαν να μη συνέβη τίποτα».

Ιδιαίτερα για τον νυν πρόεδρο της ΝΔ η αρθρογράφος σημειώνει ότι έχει τη φήμη «διψασμένου για εξουσία οπορτουνιστή, που θέλει να κυβερνήσει μόνος του μετά τις 6 Μαΐου παρά τις δημοσκοπήσεις και οι υποσχέσεις του ηχούν τόσο μεγαλόστομα σαν να ήταν η Ελλάδα μια ευημερούσα περιοχή και όχι ένα χρεοκοπημένος κράτος».

Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η αρθρογράφος γράφει: «Ο Βενιζέλος, 55 ετών, μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών, ήταν έμπιστος του Ανδρέα Παπανδρέου, του πατέρα του π. πρωθυπουργού Γεωργίου. Ο πατήρ Παπανδρέου συνέβαλε καθοριστικά με την πελατειακή του πολιτική στη δημιουργία του δυσλειτουργικού, διογκωμένου κρατικού μηχανισμού, στον οποίο ο Βενιζέλος τώρα κηρύσσει τόσο άνετα τον πόλεμο».

«Τα ακούνε» από παντού. Τόσο από εμάς όσο και από τους ξένους (και δη από αυτούς που υπηρετούν!). Μήπως ακόμα νομίζουν ότι απλώς… ψιχαλίζει;

Το μνημονιακό καθεστώς (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) σχεδιάζει νοθεία; – Παρατηρητές του ΟΑΣΕ στην Ελλάδα

Λέτε τα δέντρα να ψηφίσουν και πάλι (δημοψήφισμα της 29ης Σεπτεμβρίου 1968).

Η χθεσινή φράση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου σε ομιλία του ότι «Δεν θα επιτρέψουμε στην άκρα δεξιά να μπει στη Βουλή» έχει δημιουργήσει σάλο, αφού με δεδομένο ότι ένα κόμμα της τάξης του 4-6%, όπως καταγράφεται από όλες τις δημοσκοπήσεις, είναι βέβαιο ότι εισέρχεται στην Βουλή, εκτός…

Εκτός και αν έχει βάση η φημολογία ότι θα επιχειρηθεί με κάποιο τρόπο νοθεία σε βάρος των μικρών στις εκλογές από τον εκλογικό μηχανισμό που έτσι ή αλλιώς ελέγχεται από τους δύο καθεστωτικούς μονομάχους, της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Άλλωστε μόνο έτσι δικαιολογείται η βεβαιότητα του Ε.Βενιζέλου, ότι «Δεν θα επιτρέψουμε στην άκρα δεξιά να μπει στη Βουλή».

Πως αλλιώς θα αποτρέψουν ένα κόμμα από την στιγμή που θα συμπληρώσει το 3% να μπει στην Βουλή (παρεπιπτόντως να σημειώσουμε ότι στις ηλικίες κάτω των 25 ετών η «άκρα δεξιά» δηλαδή οι σκληροπυρηνικοί της εθνική δεξιάς, ο Λαϊκός Σύνδεσμος, εμφανίζεται στις μεγάλες αστικές περιοχές ΔΕΥΤΕΡΟ κόμμα!);

Και το ερώτημα είναι, αν έχουν την δυνατότητα να κάνουν νοθεία θα περιοριστεί μόνο στην «ακροδεξιά» ή θα επεκταθεί και στα άλλα κόμματα; Τα «καλά» του 2000 τα έχουμε ξεχάσει; Όπου 150.000 ξένοι άλλαξαν την βούληση του ελληνικού λαού.

Μην ξεχνάμε ότι τα μικρά κόμματα δεν θα έχουν εκλογικούς αντιπροσώπους σε όλα τα εκλογικά κέντρα.

Υπηρεσική κυβέρνηση δεν υπάρχει. Δηλαδή όλος ο μηχανισμός του υπουργείου Εσωτερικών είναι στα χέρια των καθεστωτικών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Και πέρα απ’όλα αυτά υπήρξε σήμερα μια άλλη ανησυχητική εξέλιξη: Κατ’απαίτηση της Ρωσίας, αφίχθηκε αντιπροσωπεία εκλογικών παρατηρητών του ΟΑΣΕ (Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Σνεργασία στην Ευρώπη) και συναντήθηκε με εκπροσώπους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με αντικείμενο την «καθαρότητα» των επικείμενων εκλογών.

Όλα αυτά την επαύριο της αποκάλυψης του defencenet.gr ότι η Μόσχα στέλνει δικούς της παρατηρητές στις ελληνικές εκλογές.

Δεν θέλουμε να ισχυριστούμε κάτι, χωρίς να έχουμε ισχυρά στοιχεία, αλλά τα παραπάνω γίνονται για πρώτη φορά και για πρώτη φορά διατυπώνεται η βεβαιότητα από έναν πρόεδρο κόμματος που κατείχε μάλιστα την εξουσία στην χώρα, ότι «Δεν θα επιτρέψουμε σε ένα άλλο κόμμα να μπει στην Βουλή».

Τι συμβαίνει;

Οι Ρώσοι ζητούν να έρθει αντιπροσωπεία τους για να ελέγξει τυχόν νοθεία στις εκλογές!

Το ρωσικό αίτημα κατατέθηκε από την οργάνωση, μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης, «Centre for Monitoring Democratic Processes «Quorum», η οποία ζητά την σχετική διαπίστευση έτσι ώστε οι Παρατηρητές του, να μπορούν να παρακολουθήσουν επιτοπίως τη διεξαγωγή των εκλογών με το φόβο πιθανής νοθείας του εκλογικού αποτελέσματος, όπως αναφέρει δημοσίευμα του defencenet.

Η Ρωσία φοβάται ανοιχτά ένα τέτοιο ενδεχόμενο στην Ελλάδα και υπενθυμίζουμε, ότι πριν μερικές ημέρες τόσο Π.Καμμένος όσο και ο Α. Τσίπρας είχαν γίνει αποδέκτες τέτοιων πληροφοριών, για πιθανή επιχείρηση νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος, με στόχο να εξοστρακιστούν ..οι «αντιμνημονιακοί» και να ισχυροποιηθούν οι «μνημονιακοί».

Το αίτημα σύμφωνα με δημοσίευμα κατατέθηκε στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και αναμένουμε να δούμε την συνέχεια, ενώ από την πλευρά τους οι Ρώσοι αν και με αυτή τους την πράξη δείχνουν εμφανώς τι πιστεύουν ..ισχυρίζονται, ότι δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη πληροφορία και ότι απλά θέλουν να παρακολουθήσουν την εκλογική διαδικασία στην Ελλάδα από κοντά, λόγω της φιλίας και του ενδιαφέροντος ..μεταξύ των δύο λαών.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ: «Στις 6 Μαΐου θα γίνει της νοθείας το… κάγκελο!»

Ένας φίλος, μέσω μίας επιστολής, εκφράζει την έντονη ανησυχία τόσο του ίδιου όσο και όλων των Ελλήνων για την «καθαρότητα» των εκλογικών αποτελεσμάτων της 6ης Μαΐου.

«Θα υπάρξει νοθεία» αναφέρει ο αναγνώστης για τους παρακάτω λόγους:

1) Δεν θα διεξαχθούν exit polls…

2) Δεν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής του 2011. Άρα οι εκλογές θα διεξαχθούν με την απογραφή του 2001 (θα ψηφίσουν και οι πεθαμένοι).

3) Προχωρούν ακάθεκτοι σε Ελληνοποιήσεις.

4) Τα μικρά κόμματα δεν θα έχουν εκλογικούς αντιπροσώπους σε όλα τα εκλογικά κέντρα.

5) Η διαδικασία επιλογής των νομικών που θα στελεχώσουν τα εκλογικά κέντρα διαρκεί κανονικά πάνω από ένα μήνα (για την αντικειμενική πρόσληψή τους). Άρα θα τοποθετηθούν άτομα “εμπιστοσύνης” των δύο μεγάλων κομμάτων.

6) Η εκλογική αναμέτρηση θα διεξαχθεί και πάλι από μία ιδιωτική εταιρία, τη Singular. Θα θυμάστε τι έγινε το 2000.…και τέλος και σημαντικότερο

7) Πού είναι η υπηρεσιακή κυβέρνηση που κατά το Σύνταγμα πρέπει να μας οδηγήσει σε εκλογές; Όλος ο μηχανισμός του Υπουργείου εσωτερικών είναι στα χέρια της (πρώην) κυβέρνησης = θα γίνει το μαγείρεμα ώστε να συγκεντρώσουν την πλειοψηφία….

Μεγαλύτερο ξανά το έλλειμμα του 2009 !!! – Λογιστικό χατήρι 120 εκ. ευρώ στις τράπεζες

Αύξησαν ξανά
λογιστικά το έλλειμμα και το χρέος του 2009 και του 2010, με αποτέλεσμα
να έχουμε ακόμα μία αλλαγή των στοιχείων του 2009 εν έτει 2012!!!
Μάλιστα η αλλαγή στον τρόπο που καταγράφεται λογιστικά, η υποχρέωση των
τραπεζών να αποδίδουν τόκους 10% για τις προνομιούχες μετοχές του
δημοσίου ή να πληρώνουν προμήθειες στο δημόσιο για τις εγγυήσεις,
στοίχισε 120 εκ. ευρώ στο δημόσιο στη διετία. Όσο για το έλλειμμα του
2011 είναι στο 9,1% επί του ΑΕΠ ή 19,6 δις ευρώ. Και το ενοποιημένο
χρέος στο τέλος του 2011 355,6 δις ευρώ ή 165,3% επί του ΑΕΠ.

Αυτά είναι οι προσωρινές καταγραφές  (πόσον καιρό θα μετρούν και θα αλλάζουν;)
της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat για την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η
ΕΛΣΤΑΤ κατάρτισε τα δημοσιονομικά στοιχεία των ετών 2008‐2011 (και τα
προαναφερθέντα) με την βοήθεια της Eurostat, στα πλαίσια της Διαδικασίας
Υπερβολικού Ελλείμματος (ΔΥΕ), για την πρώτη  κοινοποίηση του έτους
2012 και υποβλήθηκαν σε εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Ελλάδας.

Αυτό
σημαίνει άλλο ένα καρφί για την Ελλάδα η οποία οδηγείται χάρη στις
διαδικασίες και τις «μετρήσεις» αυτές, με τη Διαδικασία του Υπερβολικού
Ελείμματος. Με άλλα λόγια, ενώ έχουμε μία τεράστια διεθνή κρίση που
επιδεινώνεται (τελευταίο παράδειγμα η Ολλανδία) η Ελλάδα θεωρείται
αφερέγγυα και όχι θύμα της κρίσης.

Με βάση τις νέες συνθήκες, θα
πληρώνει και πρόστιμο από πάνω… Διαμορφώνεται έτσι η δυνατότητα να
καλυφθούν εκ των υστέρων οι ενέργειες των Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου,
Γεωργίου για όλες τις διαδικασίες που ακολούθησαν για την είσοδο της
χώρας σε καθεστώς ΔΝΤ, με την προσθήκη περισσότερης «σκόνης» στα ίχνη…

Σε
σχέση με την προηγούμενη μέτρηση του Οκτωβρίου, το έλλειμμα του 2009
εμφανίζεται υψηλότερο κατά 0,2% (από 15,6% στο 15,8%) και το έλλειμμα
του 2010 υψηλότερο κατά 0,3% στο 10,6% από 10,3%. Ανεβασμένη κατά 0,1%
εμφανίζεται και η μέτρηση του χρέους του 2009 (129,4% του ΑΕΠ) και του
2010 (14% του ΑΕΠ).  Οι διαφορές λέει η ΕΛΣΤΑΤ, οφείλονται κυρίως στους
παρακάτω λόγους:

-Η νέα αύξηση του ελλείμματος των ετών 2009 και
2010 οφείλεται κυρίως στην αλλαγή του τρόπου καταγραφής των συναλλαγών
που σχετίζονται με το πρόγραμμα στήριξης των τραπεζών του 2008 από την
Κυβέρνηση. Η επίπτωση είναι 0,2% στο έλλειμμα ως ποσοστό του ΑΕΠ…
Η
αλλαγή οφείλεται στις προμήθειες που καταβάλλουν οι τράπεζες στο κράτος
για τις κρατικές εγγυήσεις που παρέχονται σε αυτές για  τον
διατραπεζικό  δανεισμό και καταγράφονται πλέον σε δεδουλευμένη και όχι
σε ταμειακή βάση. Οφείλεται και στις προνομιούχες μετοχές, που τώρα
καταγράφηκαν ως δάνεια και το 10% εισπρακτέο εισόδημα έχει τώρα
αναταξινομηθεί ως “τόκοι” αντί για “μερίσματα” και έχει καταγραφεί σε
δεδουλευμένη βάση…

 -Οι αναθεωρήσεις στα ποσοστά του χρέους οφείλονται κυρίως σε επικαιροποιημένα
δεδομένα σχετικά με τα  δάνεια που έχουν λάβει οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης (ΟΚΑ).
Defencenet, Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012 (Μεγαλύτερο ξανά το έλλειμμα του 2009 !!! – Λογιστικό χατήρι 120 εκ. ευρώ στις τράπεζες)